Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyenes vércukorszintmérés Magyarkanizsa községben

2019-11-14
10:58
2019-11-14
17:56
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes vércukorszintméréssel készült a Magyarkanizsai Egészségház a cukorbetegség elleni harc világnapjára.

Az akció célja, hogy idejében diagnosztizálják a cukorbetegséget, az érintettek ugyanis gyakran nem is tudják, hogy magas a vércukorszintjük.

Magyarkanizsa községben egyébként sok a cukorbeteg, arányuk az európai átlag felett van. A cukorbetegek 96 százaléka a 2-es típusúban szenved, amely általában 40 éves kor felett jelentkezik, így a vércukorszintet célszerű legalább fél évente ellenőrizni.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Tudni kell, hogy a cukorbetegség egy nagyon alattomos megbetegedés, tehát sajnos a beteg nem veszi észre magán, hogy beteg. Előjelei vannak, tehát éjszaka többször felkel toalettre, mindig éhes, fáradékony, látási zavarai vannak, tehát különben nem sok jele van. Ami fontos, hogy időben kiszűrjük ezeket a betegeket, mivel hogy ha időben kiszűrjük egy egyszerű diéta változtatás, egy egyszerű táplálkozás változtatás, illetve testmozgással egy kisebb gyógyszeres terápiával meg tudjuk ezt akadályozni, hogy elterjedjen jobban a kettes típusú cukorbetegség.”

vércukorszintmérés
Magyarkanizsa
Gyólay Karolina

Most

Népszerű