Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ingyenes vércukorszintmérés Magyarkanizsa községben

2019-11-14
10:58
2019-11-14
17:56
Forrás
Pannon RTV
Ingyenes vércukorszintméréssel készült a Magyarkanizsai Egészségház a cukorbetegség elleni harc világnapjára.

Az akció célja, hogy idejében diagnosztizálják a cukorbetegséget, az érintettek ugyanis gyakran nem is tudják, hogy magas a vércukorszintjük.

Magyarkanizsa községben egyébként sok a cukorbeteg, arányuk az európai átlag felett van. A cukorbetegek 96 százaléka a 2-es típusúban szenved, amely általában 40 éves kor felett jelentkezik, így a vércukorszintet célszerű legalább fél évente ellenőrizni.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Tudni kell, hogy a cukorbetegség egy nagyon alattomos megbetegedés, tehát sajnos a beteg nem veszi észre magán, hogy beteg. Előjelei vannak, tehát éjszaka többször felkel toalettre, mindig éhes, fáradékony, látási zavarai vannak, tehát különben nem sok jele van. Ami fontos, hogy időben kiszűrjük ezeket a betegeket, mivel hogy ha időben kiszűrjük egy egyszerű diéta változtatás, egy egyszerű táplálkozás változtatás, illetve testmozgással egy kisebb gyógyszeres terápiával meg tudjuk ezt akadályozni, hogy elterjedjen jobban a kettes típusú cukorbetegség.”

vércukorszintmérés
Magyarkanizsa
Gyólay Karolina

Most

14:48

Koronavírus-helyzet Szabadkán

15 személyt vizsgáltak meg az elmúlt 24 órában a szabadkai Covid-rendelőben - közülük három pácienst tartottak bent további kezelésre a Szabadkai Közkórház fertőzőosztályán.
14:42

Érkezik a lehűlés

Egy hidegfront töri meg az elmúlt napok meleg, nyárias időjárását. Az esti órákban esőzéssel, viharos erejű széllökésekkel érkezik Szerbiába a lehűlés nyugati irányból.
13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.