Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Ingyenes vizsgálatokat tartanak a magyarkanizsai Egészségházban

2018-03-20
13:34
2018-03-20
16:06
Forrás
Pannon RTV
Március a rák elleni küzdelem hónapja, míg Szerbiában a ma, 20-án van az emlőrák elleni küzdelem napja.

Ebből az alkalomból a magyarkanizsai Egészségház különböző megelőző akciókat indított, amelyeket egész évben folytatni kíván. A 2016-os statisztikai adatok szerint Szerbiában nagyban nőtt a rákos megbetegedések száma. A férfiaknál 20 százalékkal volt több a vastagbélrákos megbetegedés, míg a nőknél 40 százalékkal a tüdőrák. A megelőzés és a szűrés céljából indít a magyarkanizsai Egészségház ingyenes vizsgálatokat.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsán a legjellemzőbb rákos megbetegedések a mellrák, a méhnyakrák, a leukémia, a tüdőrák, illetve a férfiaknál a prosztatarák. Jelenleg 465 paciensünk van, akik ezekkel a betegségekkel küszködnek. Sajnos csak a tavalyi évben 96 új pacienst regisztráltunk az Egészségházban. Egész évben megelőző akciókkal próbáljuk felhívni a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak az egészségükre, próbáljanak egészséges életmódot folytatni, mivel ezzel nagy mértékben meg tudják előzni a megbetegedéseket.”

Magyarkanizsa
mellrák elleni küzdelem napja

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.