Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Ingyenes vizsgálatokat tartanak a magyarkanizsai Egészségházban

2018-03-20
13:34
2018-03-20
16:06
Forrás
Pannon RTV
Március a rák elleni küzdelem hónapja, míg Szerbiában a ma, 20-án van az emlőrák elleni küzdelem napja.

Ebből az alkalomból a magyarkanizsai Egészségház különböző megelőző akciókat indított, amelyeket egész évben folytatni kíván. A 2016-os statisztikai adatok szerint Szerbiában nagyban nőtt a rákos megbetegedések száma. A férfiaknál 20 százalékkal volt több a vastagbélrákos megbetegedés, míg a nőknél 40 százalékkal a tüdőrák. A megelőzés és a szűrés céljából indít a magyarkanizsai Egészségház ingyenes vizsgálatokat.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsán a legjellemzőbb rákos megbetegedések a mellrák, a méhnyakrák, a leukémia, a tüdőrák, illetve a férfiaknál a prosztatarák. Jelenleg 465 paciensünk van, akik ezekkel a betegségekkel küszködnek. Sajnos csak a tavalyi évben 96 új pacienst regisztráltunk az Egészségházban. Egész évben megelőző akciókkal próbáljuk felhívni a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak az egészségükre, próbáljanak egészséges életmódot folytatni, mivel ezzel nagy mértékben meg tudják előzni a megbetegedéseket.”

Magyarkanizsa
mellrák elleni küzdelem napja

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.