Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Ingyenes vizsgálatokat tartanak a magyarkanizsai Egészségházban

2018-03-20
13:34
2018-03-20
16:06
Forrás
Pannon RTV
Március a rák elleni küzdelem hónapja, míg Szerbiában a ma, 20-án van az emlőrák elleni küzdelem napja.

Ebből az alkalomból a magyarkanizsai Egészségház különböző megelőző akciókat indított, amelyeket egész évben folytatni kíván. A 2016-os statisztikai adatok szerint Szerbiában nagyban nőtt a rákos megbetegedések száma. A férfiaknál 20 százalékkal volt több a vastagbélrákos megbetegedés, míg a nőknél 40 százalékkal a tüdőrák. A megelőzés és a szűrés céljából indít a magyarkanizsai Egészségház ingyenes vizsgálatokat.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsán a legjellemzőbb rákos megbetegedések a mellrák, a méhnyakrák, a leukémia, a tüdőrák, illetve a férfiaknál a prosztatarák. Jelenleg 465 paciensünk van, akik ezekkel a betegségekkel küszködnek. Sajnos csak a tavalyi évben 96 új pacienst regisztráltunk az Egészségházban. Egész évben megelőző akciókkal próbáljuk felhívni a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak az egészségükre, próbáljanak egészséges életmódot folytatni, mivel ezzel nagy mértékben meg tudják előzni a megbetegedéseket.”

Magyarkanizsa
mellrák elleni küzdelem napja

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.