Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lőrincz Attila

Ingyenes vizsgálatokat tartanak a magyarkanizsai Egészségházban

2018-03-20
13:34
2018-03-20
16:06
Forrás
Pannon RTV
Március a rák elleni küzdelem hónapja, míg Szerbiában a ma, 20-án van az emlőrák elleni küzdelem napja.

Ebből az alkalomból a magyarkanizsai Egészségház különböző megelőző akciókat indított, amelyeket egész évben folytatni kíván. A 2016-os statisztikai adatok szerint Szerbiában nagyban nőtt a rákos megbetegedések száma. A férfiaknál 20 százalékkal volt több a vastagbélrákos megbetegedés, míg a nőknél 40 százalékkal a tüdőrák. A megelőzés és a szűrés céljából indít a magyarkanizsai Egészségház ingyenes vizsgálatokat.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Magyarkanizsán a legjellemzőbb rákos megbetegedések a mellrák, a méhnyakrák, a leukémia, a tüdőrák, illetve a férfiaknál a prosztatarák. Jelenleg 465 paciensünk van, akik ezekkel a betegségekkel küszködnek. Sajnos csak a tavalyi évben 96 új pacienst regisztráltunk az Egészségházban. Egész évben megelőző akciókkal próbáljuk felhívni a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak az egészségükre, próbáljanak egészséges életmódot folytatni, mivel ezzel nagy mértékben meg tudják előzni a megbetegedéseket.”

Magyarkanizsa
mellrák elleni küzdelem napja

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.