Ugrás a tartalomra
Gyermekkórház Újvidéken
Pannon RTV / Juhász Géza

Inhalátor készülékeket adományoztak az újvidéki Gyermekkórháznak

2019-06-18
14:56
Forrás
Pannon RTV
Három inhalátor készüléket adományoztak az újvidéki apukák a helyi Gyermekkórháznak. Az akciót egy helyi édesapa, Aleksandar Petković indítványozta.

A férfi és felesége gyermekük betegsége miatt az elmúlt időszakban sok időt töltött a Gyermekkórházban, és felfigyeltek arra, hogy az intézményből több egészségügyi eszköz is hiányzik. A férfi úgy döntött, összefog a helyi édesapákkal, és megpróbál segíteni az intézménynek. A felhívást hétfőn hirdette meg a közösségi hálón, a három inhalátorra egy nap alatt sikerült összegyűjtenie a pénzt. Az adományozó szülők elmondták, a következő lépésük egy aspirátor beszerzése lesz, mivel a kórházban az érintett osztályon jelenleg csak egyetlen ilyen orvosi műszer van, és az is több, mint 40 éves. Az újvidéki Gyermekkórházban évente mintegy 11.000 gyermeket kezelnek az egész tartományból.

inhalátor
Újvidék
gyermekkórház
adomány

Most

22:23

Györe elődöntős Umagban

Györe László bejutott az 586 140 euró összdíjazású umagi, 250-es tenisztorna elődöntőjébe, miután 162 percnyi küzdelem után 6:4, 6:7 (6-8), 6:3 arányban nyert az argentin Leonardo Mayer ellen.
22:15

Brit tankhajót foglalt le Irán

Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb vízi útján, a Perzsa-öböl bejáratát jelentő Hormuzi-szorosban, amelyen keresztül a Közel-Kelet olajforgalmának jelentős része bonyolódik.
20:31

Magasabb lesz az alma ára?

A szélsőséges időjárás miatt idén várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés Magyarországon, amely a tavalyi mennyiség fele, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.