Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Instabil, de ellenőrzés alatt a járványhelyzet Vajdaságban

2020.07.04
13:12
2020.07.04
13:46
Forrás
021.rs
Nem stabil a járványhelyzet Vajdaság területén, de ellenőrzésük alatt tartják az illetékesek a vírus terjedését - jelentette ki Zoran Gojković.

A tartományi egészségügyi titkár elmondta, a legtöbb fertőzöttet Újvidéken szűrik ki, de egyre inkább úgy tűnik, hogy Verbászon gócpont alakulhat ki, itt 25 páciens szorul kórházi ellátásra - szögezte le.

A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 108 személyt kezelnek két külön épületben, de további két részleget készítenek elő az esetleges fertőzöttszám-növekedésre.

A Pancsovai Közkórházban 96 koronavírusos beteggel foglalkoznak - tette hozzá Zoran Gojković.

Verbász kapcsán elmondta, a múlt hét folyamán három, négy három-négyszáz fős lakodalmat tartottak, így emiatt növekedhetett meg az esetek száma.

Szavai szerint problémát jelent, hogy 30 és 50 év közötti személyek súlyos klinikai kórképpel fordulnak orvoshoz.

Rövid időn belül csökkenteni kell a fertőzések számát, mert különben túlterhelődés lesz az egészségügyben - tette hozzá az egészségügyi titkár.

fertőzött
Vajdaság
koronavírus
Újvidék
Pancsova
Verbász
gócpont

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.