Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanovic

Intenzív fertőzési gócpont alakult ki Novi Pazarban és Tutinban

2020-06-30
10:56
Forrás
Szerbiai RTV
Ennek oka elsősorban az alapvető védőintézkedések figyelmen kívül hagyásában rejlik - fogalmazott Darija Kisić Tepavčević a Szerbiai RTV vendégeként

A Batut Közegészségügyi Intézet igazgatóhelyettese szerint minden új fertőzött ezekben a városokban kapcsolatba került a kór hordozójával, de nem tartották be az intézkedéseket, így kapták el a betegséget. Novi Pazarban jelenleg a legtöbb fertőzöttet tartják számon a lakosság számához viszonyítva, de a járványügyi szakértő szerint a helyzet súlyosságát tovább növelte az a tény is, hogy a betegek későn kértek orvosi segítséget, amikor már a Covid-19 fertőzés előrehaladott állapotban volt különféle szövődményekkel karöltve. A szakértő az effektust egy lejtőn lefelé haladó hógolyóhoz hasonlította, ami fokozatosan egyre nagyobb gondot okoz. Hozzátette, amennyiben a megfelelő védőintézkedéseket betartják a polgárok, az új fertőzöttek száma 10-14 napon belül csökkenhet. 

koronavírus
Novi Pazar
tutin
Darija Kisić Tepavčević

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.