Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Interaktív tábla és órarend, kommunikációt fejlesztő eszköz, beszélő csíptetők

2019.06.04
17:24
2019.06.04
17:33
Forrás
Pannon RTV
Ezek azok az oktatási kellékek, amelyeket a szabadkai Dositej Obradović Iskolaközpont abból a pénzből vásárolt meg, ami a Save the Kids téli jótékonysági buliján gyűlt össze.

Az intézmény enyhe és közepes fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozik 3 éves kortól egészen a középiskola befejezéséig.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Fergeteges hangulat jellemezte még januárban a Save The Kids nevű jótékonysági rendezvényt Szabadkán. 83 ezer dinár gyűlt össze.

Boros Noémi, koordinátor, Save the Kids: „A belépőből befolyt összeget adományoztuk a Dositej Obradović Iskolaközpontnak. Minden évben egy intézményt választunk azért, mert intézményekben több éven keresztül több gyermek tudja használni ezeket a segítő technológiai eszközöket, és ezáltal minél több gyereken tudunk segíteni.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az iskolaközpont a befolyt pénzből a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére szolgáló eszközöket vásárolt.

Budai Irén, gyógypedagógus, Dositej Obradović Iskolaközpont, Szabadka: „Az iskola vásárolt ebből a pénzből három interaktív táblát, egy kommunikáció fejlesztő eszközt, egy interaktív órarendet és egy beszélő csíptető csomagot. Ezeket a beszédfejlődési rendellenességgel küzdő és autizmussal élő gyermekeknek a fejlesztésére tudjuk használni.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az interaktív táblát és órarendet, valamint a beszélő csíptetőket csoportos foglalkozásokon, még a kommunikáció fejlesztő táblát egyéni fejlesztő órán tudják a gyerekek használni.

Pannon RTV/Molnár Edvárd
Save the Kids

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű