Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Interaktív tábla és órarend, kommunikációt fejlesztő eszköz, beszélő csíptetők

2019.06.04
17:24
2019.06.04
17:33
Forrás
Pannon RTV
Ezek azok az oktatási kellékek, amelyeket a szabadkai Dositej Obradović Iskolaközpont abból a pénzből vásárolt meg, ami a Save the Kids téli jótékonysági buliján gyűlt össze.

Az intézmény enyhe és közepes fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozik 3 éves kortól egészen a középiskola befejezéséig.

Fergeteges hangulat jellemezte még januárban a Save The Kids nevű jótékonysági rendezvényt Szabadkán. 83 ezer dinár gyűlt össze.

Boros Noémi, koordinátor, Save the Kids: „A belépőből befolyt összeget adományoztuk a Dositej Obradović Iskolaközpontnak. Minden évben egy intézményt választunk azért, mert intézményekben több éven keresztül több gyermek tudja használni ezeket a segítő technológiai eszközöket, és ezáltal minél több gyereken tudunk segíteni.”

Az iskolaközpont a befolyt pénzből a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztésére szolgáló eszközöket vásárolt.

Budai Irén, gyógypedagógus, Dositej Obradović Iskolaközpont, Szabadka: „Az iskola vásárolt ebből a pénzből három interaktív táblát, egy kommunikáció fejlesztő eszközt, egy interaktív órarendet és egy beszélő csíptető csomagot. Ezeket a beszédfejlődési rendellenességgel küzdő és autizmussal élő gyermekeknek a fejlesztésére tudjuk használni.”

Az interaktív táblát és órarendet, valamint a beszélő csíptetőket csoportos foglalkozásokon, még a kommunikáció fejlesztő táblát egyéni fejlesztő órán tudják a gyerekek használni.

Save the Kids

Most

17:54, Frissítve: 18:01

Kórházba szállították Ferenc pápát

Korábban tervezett orvosi vizsgálatok céljából kórházba szállították Ferenc pápát – jelentette be a vatikáni szóvivő. Matteo Bruni nem tért ki arra, milyen vizsgálatokat végeznek, és azt sem tudni, ezek mennyi időt vesznek igénybe.
17:19

Pályázat női vállalkozóknak

Idén is támogatja a női vállalkozókat a Tartományi Kormány. Az érintettek gépek és felszerelések vásárlására, számítógépekre, szoftverekre, valamint innovációs, digitalizációs fejlesztésre is kaphatnak vissza nem térítendő támogatást.
17:01

Az IFRC és a WHO budapesti központját is bővítik

A Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), valamint az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is bővítik a budapesti központját - jelentette be a Genfben tárgyaló magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.