Ugrás a tartalomra

Interkulturális gyermektábor Óbecsén (videó)

2016.09.12
10:42
Megtartották a hétvégén a Nyújtsd felém a kezed, légy a barátom! elnevezésű interkulturális gyermektábort Óbecsén
Megtartották a hétvégén a Nyújtsd felém a kezed, légy a barátom! elnevezésű interkulturális gyermektábort Óbecsén. A programon negyven hátrányos helyzetű gyermek vett részt. Számukra ez az ingyenes tábor kivételes lehetőség a barátkozásra, szórakozásra és a tanulásra is. Tánc, kézműves-foglalkozások, közös játék és sok egyéb élmény várt az elmúlt hétvégén mintegy negyven hátrányos helyzetű óbecsei gyerekre. Közülük sokuknak az ingyenes tábor az egyetlen közösségi program, amelyen részt tudnak venni. A 15 éves Vajda Adrianna a testvéreivel érkezett. "Én nagyon jól érzem magam itt, ahhoz képest, hogy először vagyok itt. Sok programunk volt, különböző játékok, és rajzoltunk is, meg különböző kézművességek voltak, nagyon tetszett."A gyerekek ebben a pár napban nem csak szórakoznak, hanem tanulnak is. Pedagógusok, gyógypedagógusok és pszichológusok foglalkoznak velük. Dijana Šormaz koordinátor szerint az egyik legfontosabb céljuk az, hogy fejlődjön a gyerekek szociális készsége és önállósága. Dijana Šormaz, defektológus-oligofrénpedagógus: "Önmagukról való gondoskodásra, tisztálkodásra, biztonságra, találékonyságra, a család keretein kívüli tájékozódásra, önálló étkezésre tanítjuk őket, hogy felnőttként fel tudják majd magukat találni a tágabb közösségben is." A gyerekek a táborban az év közben gyűjtött adományokból ruházatot, iskolai tanfelszerelést és játékokat is kaptak. Lučev Mária, az óbecsei Munkacsoport a szegénység csökkentéséért koordinátora: "Délelőtt voltak akadálypályák, játékok, ezeken ők összeszedtek zsetonokat. Szeretnénk arra ösztönözni a gyerekeket, hogy csoportszellemben részesüljenek. Együtt gyűjtötték a pontokat, ezekért kaptak zsetonokat, és most itt lesz alkalom, hogy ezeket a zsetonokat ruháért, tanfelszerelésért, tisztálkodási eszközökért becseréljék." A gyerekekkel a tábor után is sokat foglalkoznak, a Gyermek és Ifjúsági Központban például a tanuláshoz kapnak segítséget a szakértőktől.
Óbecse
pedagógusok
Interkulturális gyermektábor
gyógypedagógusok
pszichológusok
szociális kézség fejlesztése
önállóság

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.