Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Iskolai kirándulás lesz a húsvéti vásár bevételéből

2022.04.14
11:09
2022.04.14
16:22
Forrás
Pannon RTV
Először tartottak húsvéti vásárt a szajáni Móra Károly Általános Iskolában. Az iskola előtt tudtak vásárolni a falubeliek ma délelőtt, jelképes összegért. Az iskola minden diákja és tanára részt vett a programban.

A Móra Károly Általános Iskola előtt felállított standoknál kínálták kézzel készült portékáikat a diákok. Már az első órában eladták a kínálat több mint felét. Voltak itt festett tojások, asztali és ajtó díszek, de finom sütemények is.

Kovács Petra, tanuló: „Ezzel a húsvéti vásárral hangolódunk a szünetre, az ünnepekre. Mindenki különféle tojásokat festett, és a befolyó összegből kirándulni megyünk, ezért mindenki nagyon szorgosan dolgozott.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Budai Gyémánt Anita és hetedikes osztálya vázákat készített, tojásokat festett és muffinokat sütött: „Nagy örömmel vártuk, hogy elérkezzen ez a vásár, és minden osztályfőnöki órán erre szántuk az időt. Hoztak anyagokat a gyerekek, különféle díszeket készítettünk, és ami nagyon fontos, hogy a szülők együttműködésével tudtuk ezt mind végrehajtani.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Az iskola szülői tanácsa kezdeményezte a vásárt. Az ihletet a már hagyományos karácsonyi vásárból merítették.

Fekete Mónika, a szülői tanács elnöke, Szaján: „Ötlet volt, hogy legyen húsvétra is ilyen. Otthon készítették valami az iskolában, persze a szülők segítségével meg a tanárok, tanítók, segítségével. A gyerekek nagy örömmel készültek rá.”

Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Az apróbb díszek ára 30 és 50 dinár között mozgott, a több munkát igénylő tárgyakat pedig 100 és 200 dinár közötti áron lehetett megvásárolni. A befolyt összeget az iskola egy kirándulás megszervezésére fordítja majd.

kirándulás
húsvét
húsvéti vásár
Szaján
Móra Károly Általános Iskola

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.