Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Iskolán belül gyakorolhatják a szakma fortélyait

2020.12.22
13:36
2020.12.22
16:36
Forrás
Pannon RTV
Lakatos és géplakatos tanműhelyhez vásárolt felszereléseket a szabadkai Dositej Obradović Оktatási Központ és Diákotthon magyarországi támogatásból.

A felszerelésnek köszönhetően a speciális igényű diákok el tudják sajátítani a lakatos szakmát az iskolában történő gyakorlati oktatáson belül. A műszerek beszerzése a Magyar Kormány segítségével valósult meg.

A csiszolólaptól a hegesztőig szinte minden megtalálható az iskola oktatótermében. A gépek és a szerszámok csak arra várnak, hogy a következő félévben használatba vegyék őket a diákok. Nagy Szebasztián, szaktanár, Dositej Obradović Оktatási Központ és Diákotthon, Szabadka: „Mindenféle gyártási technológiára és különböző eljárásra alkalmas eszközök ezek. Valójában a fúrástól a reszelésen át a vágásig és a lyukasztásig van minden. De van még állványos fúró, dobozban van, még nincs szétpakolva.”

Az intézménybe sajátos nevelési igényű tanulók járnak egészen az iskoláskor előtti intézménytől a középiskoláig. A középfokú oktatáson belül a lakatos és géplakatos szakma elsajátítására van lehetőségük a diákoknak. Így nem jelent problémát a gyakorlati helyre való utaztatás, eddig ugyanis a tanulók más cégekhez jártak gyakorlatra. Budai Irén, gyógypedagógus, Dositej Obradović Оktatási Központ és Diákotthon, Szabadka: „Most intézményen belül fog a gyakorlati oktatás megvalósulni. Természetesen van egy mesterünk, egy szaktanárunk, aki a gyakorlati oktatáson fog a gyerekekkel majd foglalkozni. Ez azért jó, mert mivel ők sajátos nevelési igényűek, különböző problémákkal, különböző fogyatékossággal élnek, így nagyobb odafigyelést tudunk biztosítani a gyerekek számára.”

Az új eszközökre szánt összeg egymillió forint volt, amelyet a Magyar Kormány biztosított.

gyakorlat
támogatás
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
magyar kormány
felszerelés
lakatos
Dositej Obradović Оktatási Központ és Diákotthon
tanműhely
Nagy Szebasztián
Budai Irén

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.