Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Iskolanapot ünnepeltekek Palicson

2018-03-14
14:48
2018-03-14
17:46
Forrás
Pannon RTV
A palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában ma ünnepi műsorral emlékeztek a tanintézmény névadójának születésnapjára. Kultúrműsorral készültek az iskola tanulói az egybegyűlt vendégeknek.

Az ünnepséget az igazgató nyitotta meg beszédével. A rendezvény további részében maguk a tanulók vették át a házigazda szerepét, és vezényeltek az előadások között.

Arnold Zsófia, tanuló, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Ma szavalni fogok, Weöres Sándor verset választottam, a 10 lépcsőt. Ezt azért választottam mert nagyon szeretem és mert már sokszor hallottam.”

A palicsi általános iskolát közel fél évszázada avatták fel. A rendezvényen köszönetet mondtak mindazoknak, akikkel az iskola együttműködik és akik segítik a működését.

Sörös Márta, igazgató, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Ez egy nagyszerű ünnepi alkalom az iskolánk számára, Miroslav Antić születésnapja van, és egyben ez az iskolánk napja. Palicson már 129 éve létezik iskolarendszer, igaz nem ebben az épületben, ezt 45 éve avatták fel az ide érkező első tanulóink úgyhogy történelme van a helynek.”

Az eseményen többek között részt vett Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja és Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is.

Palics
Miroslav Antić Általános Iskola

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.