Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Iskolanapot ünnepeltekek Palicson

2018-03-14
14:48
2018-03-14
17:46
Forrás
Pannon RTV
A palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában ma ünnepi műsorral emlékeztek a tanintézmény névadójának születésnapjára. Kultúrműsorral készültek az iskola tanulói az egybegyűlt vendégeknek.

Az ünnepséget az igazgató nyitotta meg beszédével. A rendezvény további részében maguk a tanulók vették át a házigazda szerepét, és vezényeltek az előadások között.

Arnold Zsófia, tanuló, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Ma szavalni fogok, Weöres Sándor verset választottam, a 10 lépcsőt. Ezt azért választottam mert nagyon szeretem és mert már sokszor hallottam.”

A palicsi általános iskolát közel fél évszázada avatták fel. A rendezvényen köszönetet mondtak mindazoknak, akikkel az iskola együttműködik és akik segítik a működését.

Sörös Márta, igazgató, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Ez egy nagyszerű ünnepi alkalom az iskolánk számára, Miroslav Antić születésnapja van, és egyben ez az iskolánk napja. Palicson már 129 éve létezik iskolarendszer, igaz nem ebben az épületben, ezt 45 éve avatták fel az ide érkező első tanulóink úgyhogy történelme van a helynek.”

Az eseményen többek között részt vett Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja és Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is.

Palics
Miroslav Antić Általános Iskola

Most

14:07, Frissítve: 14:17

Horror és vörösbor a palicsi Abbáziában

Különleges filmfesztivált rendeztek Palicson. Középpontjában a horrorfilmek és a vörösbor szerepelt. A negyedik Dead Lake Horror & Wine Festival helyszíne a tópart közelében lévő bbázia mozi.
13:28, Frissítve: 13:54

Vučić: Itt kell tartanunk az ápolónőket

2022 végéig a belgrádi Gyermekklinika új épületet kap - jelentette be a szerb elnök. Arra számít, hogy jelentős béremelés lesz az egészségügyben dolgozók, főleg az ápolónők számára.
11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.