Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Iskolanapot ünnepeltekek Palicson

2018-03-14
14:48
2018-03-14
17:46
Forrás
Pannon RTV
A palicsi Miroslav Antić Általános Iskolában ma ünnepi műsorral emlékeztek a tanintézmény névadójának születésnapjára. Kultúrműsorral készültek az iskola tanulói az egybegyűlt vendégeknek.

Az ünnepséget az igazgató nyitotta meg beszédével. A rendezvény további részében maguk a tanulók vették át a házigazda szerepét, és vezényeltek az előadások között.

Arnold Zsófia, tanuló, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Ma szavalni fogok, Weöres Sándor verset választottam, a 10 lépcsőt. Ezt azért választottam mert nagyon szeretem és mert már sokszor hallottam.”

A palicsi általános iskolát közel fél évszázada avatták fel. A rendezvényen köszönetet mondtak mindazoknak, akikkel az iskola együttműködik és akik segítik a működését.

Sörös Márta, igazgató, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Ez egy nagyszerű ünnepi alkalom az iskolánk számára, Miroslav Antić születésnapja van, és egyben ez az iskolánk napja. Palicson már 129 éve létezik iskolarendszer, igaz nem ebben az épületben, ezt 45 éve avatták fel az ide érkező első tanulóink úgyhogy történelme van a helynek.”

Az eseményen többek között részt vett Petkovics Márta, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja és Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is.

Palics
Miroslav Antić Általános Iskola

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.