Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Iskolatáska az adai elsősöknek

2022.06.23
10:48
2022.07.01
14:43
Forrás
Pannon RTV
Ada község 144 jövendőbeli elsős diákja kapott iskolatáskát.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A gyerekek szerda délután vehették át az ajándékot a városháza dísztermében. A Duga Civil Szervezet, Ada önkormányzata, valamint egy helyi táskakészítő vállalat jóvoltából jött létre az akció.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Vesna Civrić, az adai Duga Civil Szervezet elnöke: „144 gyerek van. Ennyi gyerek kap táskát, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű. Az a közös bennük, hogy elsősök. Azt ki kell hangsúlyozni, hogy a Belmil cég adja a táskákat. A sérült gyerekek is kapnak táskát. Így működik ez nálunk már nyolc éve.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes
elsősök
Ada

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.