Ugrás a tartalomra
Tanjug/Nikola Anđić

Ismét Covid-kórházakká alakítanak át klinikai központokat Belgrádban

2020-07-02
13:35
2020-07-02
15:05
Forrás
Szerbiai RTV
Magas a koronavírussal fertőzöttek száma az országban ezért a belgrádi Zvedara és a Zimonyi Klinikai Központot Covid-kórházakká alakítják át – jelentette be Zlatibor Lončar.

Az egészségügyi miniszter a Szerbiai RTV-nek elmondta, az egész zimonyi klinikát átalakítják, a belgrádi Banjica Sebészeti-Ortopédiai Intézetet pedig a hétvégén kiürítik, hogy már a következő héttől a koronavírusos pácienseket tudják ott ellátni. Hozzátette, amennyiben szükség lesz rá, további 4 kórházat alakítanak át a Covid-pozitív páciensek elhelyezésére a következő településeken: Smederevón, Smederevska Palankán, Aranđelovacon és Požarevacon.

A miniszter hangsúlyozta, utasításba adta minden kórháznak, ahol koronavírusos betegek fekszenek, hogy folyamatosan tájékoztassák a nyilvánosságot arról, mennyi a kezelt páciensek száma, azoké, akik lélegeztetőgépen vannak, és azoké is, akik a vírus következtében vesztették életüket. Nincs időnk, hogy a dezinformációkkal foglalkozzunk - tette hozzá Lončar. A Novi Pazar-i helyzettel kapcsolatban elmondta: a helyzetet kontroll alatt tartják. Öt szerbiai városból vezényeltek át orvoscsapatokat a helyszínre.

koronavírus
fertőzött
Covid
covid-kórház
Zvedara
Zimonyi Klinikai Központ

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.