Ugrás a tartalomra
TANJUG/JAROSLAV PAP/mn

Ismét Covid-kórházzá alakították az Újvidéki Vásár egyik csarnokát

2020-12-05
13:00
2020-12-05
17:03
Forrás
Szerbiai RTV
Mindössze 24 óra leforgása alatt Covid-kórházzá alakították át az Újvidéki Vásár egyes számú csarnokát az enyhe tünetekkel rendelkező betegek számára. Az átalakítást a védelmi minisztérium, a katonaság tagjai, valamint számos önkéntes végezték el.

Az ideiglenes covid-kórházzá átalakított újvidéki vásárcsarnok körbejárása során Újvidék polgármestere, Miloš Vučević és Nebojša Stefanović védelmi miniszter megállapították, hogy rekord idő alatt sikerült biztosítani a betegek tisztességes elhelyezésének és ellátásának feltételeit. Erre a Vajdaság déli részén súlyosbodó járványügyi helyzet miatt volt szükség, Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár javaslatára. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere elmondta, az egészségügyi rendszer tehermentesítése érdekében az ideiglenes covid-kórház bármelyik pillanatban megkezdheti működését.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere: „A mostani számok és polgáraink egészsége érdekében kénytelenek vagyunk most vásárok vagy sportesemények helyett ebben a csarnokban kórházat működtetni. De hiszem azt, hogy felelősségteljes viselkedésünkkel ez nem fog sokáig tartani, gyorsan véget ér, és rövid idő alatt visszatérhetünk a normális életbe.”

TANJUG/JAROSLAV PAP/mn

Nebojša Stefanović hangsúlyozta, biztató látni az önkormányzat, a katonaság és az önkéntesek jó együttműködését, akik segítettek a vásár csarnokának előkészítésében, több mint 300 olyan ember fogadására, akik erre rászorulnak majd.

Nebojša Stefanović védelmi miniszter: „Ami igazán bátorító, amikor azt látjuk, milyen jó az együttműködés a városi önkormányzat, az Újvidéki Vásár dolgozói, tehát minden olyan ember között, akik segíteni jöttek, hogy megkönnyítsék a rászorulók részére ennek a vásárcsarnoknak az üzembe helyezését. Mintegy 300 embernek, akik itt kaphatják majd meg az első egészségügyi ellátást. A könnyebb esetekről van szó. Őket itt látják majd el.”

TANJUG/JAROSLAV PAP/mn

Stefanović kiemelte, hogy a csarnok kapacitása 352 ágy, ebből 312-et tartanak fenn a betegek számára, 40-et pedig az egészségügyi dolgozóknak.

Újvidék
Újvidéki Vásárcsarnok
covid-kórház
Nebojša Stefanović

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.