Ugrás a tartalomra
covid19.rs

Ismét kevesebb mint négyezer új fertőzött

2021.04.08
15:17
2021.04.08
19:08
Forrás
Pannon RTV
Megdőlt tegnap a napi beadott vakcinák rekordja Szerbiában, négyezer alatt van a koronavírus-fertőzöttek napi száma, holnap ülésezik a köztársasági válságstáb.

Továbbra is négyezer alatt van a koronavírus-fertőzöttek napi száma Szerbiában. A 16 055 tesztből ezúttal 3625 lett pozitív. Kórházban jelenleg 7929 embert kezelnek, közülük 265-en vannak lélegeztetőgépen. Az elmúlt egy napban 41-en hunytak el a kór szövődményeiben, ezzel a halottak száma 5620-ra emelkedett. 

Pannon RTV/Idei Sándor

Holnap ülésezik a köztársasági válságstáb - jelentette be a szerb miniszterelnök. Ana Brnabić elmondta, minden nap egyeztet a válságstáb orvosi részével, tudja, hogy ők mit gondolnak. Szerintük nincs itt az ideje a járványügyi intézkedések enyhítésének - magyarázta Brnabić. Holnap kiderül, mik lesznek a további döntések - tette hozzá a politikus. 

Pannon RTV/Idei Sándor

Szerdán 64 608 embert oltottak be az országban, közülük 23 628 polgárt előzetes regisztráció nélkül, akik a kínai Sinopharm gyártó oltóanyagát vehették fel. Ez volt eddig a legsikeresebb nap Szerbiában az oltás megkezdése óta.

Ma egyébként, egyes számítások szerint, a 70 ezres szám is megdőlhet.

Már 1.130.000 állampolgár kapta meg a második dózist is valamely koronavírus elleni védőoltásból Szerbiában - mondta a Szerbiai RTV műsorában Mirsad Đerlek. Az első dózist további több mint 1.578.800 polgár kapta meg. Az egészségügyi államtitkár elmondta, szerdán több mint 20 ezer olyan embert oltottak be, aki előzetesen nem regisztrált a vakcináért. Hozzátette, ebben a tempóban kell folytatni, hogy kijussunk ebből a nehéz helyzetből.

„Az, ami örömet okoz számunkra, hogy a fiatalok a brit mutáns után, ami a fiatal populációt is támadja, megértették annak komolyságát és kegyetlenségét. Látjuk, hogy csak a belgrádi egyetemen 8 ezer embert oltottak be, ez történt a többi egyetemen is. A vidéki területeken pedig a 65 évnél idősebbek oltakoztak nagy számban.”

oltás
vakcina
koronavírus
Szerbia
rendkívüli oltás

Most

16:19, Frissítve: 16:34

Védjük meg a tavasz hírnökeit!

A több napig tartó hideg és csapadékos tavaszi időjárás különösen megnehezíti a fecskék életét. A hűvös időben a madarak kevés repülő rovart találnak, ami egyébként a kizárólagos táplálékukat jelenti. Mi segíthetünk, hogy túléljék rossz a időt!

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!