Ugrás a tartalomra

Ismét a korábbi összeggel hirdetik meg a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatását (videó)

2017.02.06
15:51
2019.12.03
12:41
Ismét a korábbi, 22 400 forintos fejenkénti támogatási összeggel hirdeti meg a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatását - erről beszélt mai sajtótájékoztatóján a magyar nemzetpolitikai államtitkár
Ismét a korábbi, 22 400 forintos fejenkénti támogatási összeggel hirdeti meg a nemzetpolitikai államtitkárság a külhoni magyarság oktatási-nevelési támogatását - erről beszélt mai sajtótájékoztatóján a magyar nemzetpolitikai államtitkár. A Szülőföldön magyarul pályázatok célja a külhoni magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása. 2002 óta lehet beadni a támogatási igényeket, az idei pályázati kiírást sajtótájékoztatón ismertették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságán. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „2014-15-16-ban egy csökkentett összeget tudtunk folyósítani, ez 17.200 forint volt. A költségvetési törvény tárgyalásánál Pánczél Károly bizottsági elnök, képviselő úr nyújtott be egy módosító indítványt, ez egymilliárd forintról szólt. A parlament el is fogadta, ez teszi lehetővé azt, hogy vissza tudtuk emelni idén az eredeti szintre 22.400 forintra.”Óvódások, általános iskolások és középiskolások részére a tavalyi évben mintegy 140 ezer pályázati kérelem érkezett. Az államtitkár elmondta: „A pályázati felhívás az idén a BGA Zrt., a Nemzeti Regiszter, illetve a kormány.hu-n érhető el, illetve a régiókban azoknál a szervezeteknél, akik segítenek nekünk a lebonyolításban, így a Vajdaság, Bácska, Bánság, illetve Szerémség esetében a Concordia Minoritatis Hungaricae irodák végzik ezt a munkát. Úgyhogy kérem a szülőket, hogy minél előbb nyújtsák be pályázatukat.” A támogatási igények leadási határideje március 17.
Szülőföldön Magyarul
külhoni magyarság
Potápi Árpád János

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.