Ugrás a tartalomra

Ismét magasak a koronavírus-számok Szerbiában

2020.11.12
15:29
2020.11.12
18:53
Forrás
Szerbiai RTV, covid19.rs
3341 új fertőzött van és 19 áldozat. Nem hozott újabb intézkedéseket a járványügyi válságtörzs.

A vírus miatt elhunytak száma így összesen már 955. Kórházban több mint 3300 embert kezelnek, 151-en vannak lélegeztetőgépen.

Továbbra is Belgrádban van a legtöbb koronavírus-fertőzött. Az elmúlt 24 órában 1.368 személy tesztje lett pozitív. Ez az országban jegyzett 3341 új fertőzöttnek 41%-át teszi ki.

Újvidék áll a második helyen 288 fertőzöttel, utána következik Niš, ahol 122 személynél igazolódott be a fertőzés. Pancsován is egyre több a koronavírus-megbetegedés, ugyanis egy nap alatt 79 újabb fertőzöttet regisztráltak, Valjevóban 78-at, Kraljevóban pedig 71-et.

Ezután következik Nagybecskerek 70 megbetegedéssel, majd Šabac 53-mal és Čačak 51-gyel.

Zomborban tovább nőtt a koronavírussal fertőzött egészségügyi dolgozók száma Zomborban. A kórház friss tájékoztatása szerint már 59 alkalmazott kapta el a vírust. 17 orvos és 34 ápoló is a betegek között van. A nyugat-bácskai kórházban jelenleg 16 koronavírusos pácienst kezelnek, közülük ketten szorulnak mesterséges lélegeztetésre. A kialakult helyzet miatt holnaptól megszűnik a szakorvosi rendelés, és csak a sürgős eseteket látják el.

Egyre több a beteg a szabadkai kórház covid-részlegein. Újabb 7 pácienst vettek fel, így összesen már 45-en szorulnak ellátásra. Mesterséges lélegeztetést három beteg kap.

Egyre súlyosabb a járványügyi helyzet Nagykikindán és az észak-bánáti körzet többi településén is. A ma reggeli adatok szerint Nagykikindán 80 fertőzött van. A Nagykikindai Közkórházban csak egy egészségügyi dolgozó fertőződött meg. A város polgármestere azt mondta, fennáll a lehetősége annak, hogy rendkívüli helyzetet vezetnek be, ugyanis igencsak riasztó a helyzet.

Nikola Lukač ugyanakkor úgy véli, hogy a két nappal ezelőtt bevezetett intézkedések lassítani fogják a vírus terjedését a városban. Nagykikindán a vendéglátóipari egységek 21 óráig tarthatnak nyitva, legfeljebb ketten ülhetnek egy asztalnál, a benti helyiségekben tilos a dohányzás, emellett tilos a gyülekezés, zárt helyiségben legfeljebb öten lehetnek, nyílt téren százan, a krónikus betegeknek pedig az utcán is hordaniuk kell a maszkot.

Nem hozott intézkedéseket mai ülésén a járványügyi válságtörzs – nyilatkozta Predrag Kon epidemiológus a Mondo portálnak, de nem kizárt, hogy a nap végéig újabb intézkedéseket fogadnak el, és tesznek közzé. Hozzátette, hogy meglehetősen szigorú változtatásokat kért, amit korábban írásban is megfogalmaztak, viszont az egészségügyi mellett gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni. Hangsúlyozta, hogy a válságtörzs egészségügyi szakemberei mindnyájan úgy vélik, hogy komolyan szigorítani kell az intézkedések betartásának ellenőrzését, és újabb intézkedésekre is szükség lenne.

koronavírus
Szerbia
fertőzött
válságtörzs
Predrag Kon
intézkedés

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.