Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Ismét megközelíti a 8 ezret az új fertőzöttek száma Szerbiában

2020-12-03
15:33
2020-12-03
18:14
Forrás
Szerbiai RTV
Csaknem 8 ezer az egy nap alatt regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában. A 22.243 tesztből 7.802 lett pozitív. Ez azt jelenti, hogy a vizsgáltak 35 százaléka beteg.

18:10 - A mai adatok alapján, a szociális- és idősotthonokban 1610 felhasználónál és 684 alkalmazottnál van jelen koronavírus-fertőzés - áll a szociálisügyi minisztérium közleményében. Eddig 1475 felhasználó és 627 munkás gyógyult meg. Akiknél fennáll a fertőzöttség veszélye, izolációba kerülnek, az alkalmazottak pedig nem járnak be dolgozni a megelőzés érdekében.

16:30 - Tovább romlik a járványügyi helyzet Vajdaságban. Az elmúlt 24 órában 2046 új koronavírusos esetet regisztráltak a tartomány területén. A vírus terjedése szempontjából minden településen rendkívülinek ítéli meg a helyzetet a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. A tartomány területén regisztrált aktív esetek száma 30 389. Az egészségügyi ellátórendszer rendkívül nehéz helyzetben van - áll az intézmény tájékoztatásában.

Pannon RTV/Juhász Géza

15:30 - Az elmúlt 24 órában 61 személy hunyt el az országban, így 1.765-re emelkedett a halottak száma a járvány megjelenése óta. Tovább emelkedett a kórházakban kezelt betegek száma, immár 7.726 a számuk. Közülük 288-an vannak mesterséges lélegeztetésen. A halálozási arány 0,89 százalék.

Pannon RTV/Idei Sándor

15:20 - Továbbra is Belgrádban regisztrálják a legtöbb koronavírus-fertőzöttet Szerbiában, ugyanakkor ma már 2 ezer alá csökkent ez a szám, amely stagnálásra utal. Ezúttal 1999 új fővárosi beteg lett kiszűrve. A második Újvidék, 471 új beteggel, a harmadik Kragujevac 309-cel. Sok új beteget szűrtek ki Szabadkán is, 149 új beteget vettek nyilvántartásba. Pancsován 166, Nagybecskereken 107, Mitrovicán például 95 új koronavírusos beteget regisztráltak egy nap alatt.

FoNet

11:30 - Rendkívül nehéznek, összetettnek és aggasztónak nevezte ma a járványügyi helyzetet Zoran Gojković. A tartományi egészségügyi titkár arra figyelmeztetett, hogy minden kórházi beteg rendkívül súlyos klinikai képpel rendelkezik, és komoly felügyeletet igényel. Gojković a Prva televíziónak azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 5-7 napban az orvosok szerint szembetűnő volt a fekete pénteki vásárlási láz következménye, hiszen az újonnan fertőzöttek 60%-a nő, ami először fordult elő a járvány kezdete óta. Gojković elmondta, hogy a kórházi kapacitások megteltek, és Banjica ismét bekerült a covid rendszerbe. Hozzátette, a napi fertőzöttek 10-15 százaléka igényel kórházi ápolást, nagy részük lélegeztetőgépre vagy oxigénterápiára szorul.

Pannon RTV

13:45 - 1597 aktív koronavírusos esetről tudnak jelenleg Szabadkán - nyilatkozta a subotica.com-nak Nebojša Bohucki, a szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakorvosa. Elmondta, 162 személy szorul kórházi ellátásra az észak-bácskai városban, a többiek otthon gyógyulnak. A betegek száma lényegesen, akár ötször vagy tízszer magasabb lehet a jelenleg regisztrált fertőzöttekénél - tette hozzá. Bohucki szerint leghamarabb január közepén várható lényeges csökkenés az esetek számát tekintve, addig még jönnek az ünnepek, amikor az emberek találkoznak egymással, ez pedig járványügyi szempontból nem jelent jót - szögezte le.

Zoran Gojković
koronavírus
koronavírus-járvány
koronavírus-fertőzött
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-áldozat
kórház
Szerbia

Most

22:36, Frissítve: 22:43

Újra beindul a kulturális élet a Cnesában

A szigorítások és a polgárok megóvása érdekében minden kulturális programot le kellett mondani a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben az elmúlt időszakban.
22:05

Online gazdafórum hetente kétszer

Az online előadások nézettségével a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége nagyon elégedett, de abban is bíznak, hogy a jövőben ez a létszám még emelkedni fog. Feldogozzák a támogatásokat és a pályázati lehetőségeket is az idei évre.
21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű