Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ismét működik mindegyik szerb-magyar határátkelő

2021.06.23
19:41
2021.06.23
22:15
Forrás
Pannon RTV
Az átutazók többsége örül az átkelők megnyitásának, azonban továbbra is a határátlépéskor időnként tapasztalható várakozásra panaszkodnak. Stábunk az első napon, a déli órákban a Horgos-Röszke közúti határátkelőn járt.

Mostantól az összes szerb-magyar határátkelőhely a járványhelyzet előtti munkaidőben fogadja az átutazókat. A már működő határátkelők mellett szerda reggel 7 órától megnyílt a Rábé-Kübekháza, a Rastina-Bácsszentgyörgy, illetve a Horgos-Röszke közúti átkelőhely is. Természetesen, mivel ezek a határátkelők sokáig zárva tartottak, a szerda reggeli nyitáskor akadtak néhol technikai gondok is. Horgosnál például nem volt internet.

A háromnegyedig leengedett sorompó megkerülésével juthattak el a szerb kilépőoldal útlevél ellenőrző pontjáig az autósok. Volt aki motorral vagy gyalogosan vágott neki a határ túloldalának, akárcsak a járványhelyzet előtti időben. A déli órákban nem volt nagy forgalom, de az átkelés így is lassan haladt, panaszolták azt utasok. Alexa Antal Magyarországról tért vissza Horgosra.

„Nem mondhatnám, hogy gyorsan megy. Nem sok személyautó volt előttem, de elég lassan haladt. Volt egy problémás autó, akit külön állítottak, ez végett. De reggel annál nagyobb volt a bosszúságunk, mert vissza kellett fordulnunk, itt voltunk 7 óra után nem sokkal, fél 8-kor, és nagyon sokat kellett várni, mire rájöttünk, hogy nincs átkelés, nincs semmi. Azt mondták, hogy nincs áram, aztán meg azt mondták, hogy az internet nem jó, tehát nem működött."

A magyarkanizsai Csikós Szabolcs örül az újbóli határnyitásnak.

„Nagyon örülünk neki, mivel járunk minden nap fociedzésre, és így nehéz volt a nagy határon járkálni. Nagyon hosszú sorok voltak, úgyhogy nagyon vártuk, hogy megnyíljanak a kis határok."

A hajdújárási Szalma Rékának is sokat jelent, hogy gyalogosan nem kell többé az autópálya-határátkelőn sétálnia.

„Gyalogos határátkelőként rengeteget jelent, mivel nem kell a nagy határon gyalogolni az egy-két kilométeres utat. Szegedre megyek iskolába vagy kollégiumba, vagy pedig a barátomhoz."

Az illetékesek azt várják, hogy a megnyílt határátkelők tehermentesítik az eddig is működő átkelőket. Mindenesetre mielőtt elindulunk tájékozódjunk a határhelyzetről.

határátkelő
nyitás
szerb-magyar
Horgos-Röszke
átlépés

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű