Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ismét nagy sikerrel szerveztek önkéntes véradási akciót Zentán

2020-06-16
15:05
2020-06-16
16:47
Forrás
Pannon RTV
A Vöröskereszt helyi szervezete már évek óta szervez hasonló sikeres akciókat. Az illetékesek mindig hangsúlyozzák, egy-egy adag vér emberéleteket menthet.

Már a nyitás perceiben is többen álltak sorba a zentai Tópart helyi közösség épületének udvarában, hogy vért adhassanak. Szeszták Edit középiskolás kora óta véradó, már több mint 20 alkalommal ült a székben: „Az emberek megsegítése tudom, hogy mennyire fontos, szükségszerű. Az első véradásom középiskolában volt, Zentára jártam ’81-82-ben történt, és azóta amikor csak tehetem adok vért. Most is pillanatnyilag munkaszolgálatban volnék, de ugye eljöttem, mert a fontosságát érzem, hogy az embereken segítsek, amilyen mértekben tudom.”

A zentaiak körében szinte már hagyománynak számít a véradás – mondta el Milan Muškinja, a helyi Vöröskereszt titkára. Aki egyszer vért ad, az általában vissza is jár a szervezet akcióira. Sőt, van aki már közel 150-szer jótékonykodott.

Milan Muškinja, titkár, Vöröskereszt, Zenta: „A mai napra 60 véradó jelentkezett, arra számítunk, hogy ugyanennyien el is jönnek. A jelentkezők előzetesen kaptak egy felhívást, hogy mihez tartsák magukat, amikor jönnek vért adni. Tehát mindenkin legyen maszk, ha nincs nekik, mi adunk, fertőtlenítsék a kezüket ki- és bejövetelkor, és így reméljük minden rendben lesz, ahogy mindig is szokott.”

A következő véradási akciót Zentán várhatóan július 13-án rendezik meg a Vöröskereszt új, Posta utcai épületében. Felsőhegyen és Tornyoson is rendeznek majd ilyen akciót július 21-én.

önkéntes véradás
Zenta

Most

12:30

Maszkos csirke

Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába.
10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.