Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Ismét szennyezett volt Nišben a levegő

2021.02.21
10:52
2021.02.21
13:30
Forrás
Szerbiai RTV
Az AirVisual honlap adatai szerint szombaton ismét szennyezett volt Nišben a levegő.

A levegőminőségi mutató elérte a vörös szintet, ami régi gond a városban, főleg télen, a fűtési idényben. A légszennyezés elsősorban a krónikus betegek számára okoz problémát. Saša Jovanović, a niši tüdőbetegségek intézetének pulmonológusa szerint a szennyezés felgyorsítja a vírusfertőzések és az allergiás reakciók kialakulását és előfordulását. Az orvos javaslata szerint kerülni kell a szabadban tartózkodást és a fizikai tevékenységet, elsősorban délután és este, amikor a szennyezés koncentrációja a legmagasabb. Az ajánlás különösen terhes nőkre és kisgyermekekre vonatkozik.

Niš
légszennyezés

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű