Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Ismét szerb nyelvi felzárkóztató képzést szervez a Magyar Nemzeti Tanács

2020.08.18
15:46
2020.08.18
17:12
Forrás
Közlemény
A kurzust elsőéves egyetemisták számára rendezik meg szeptember 7-e és 18-a között az újvidéki Európa Kollégiumban.

A nyelvi képzés célja, hogy a szerbiai felsőoktatási intézményekbe felvételiző fiatalok szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben boldoguljanak a szerb nyelven történő továbbtanulás során. A képzés előtt tudásszintfelmérés lesz szeptember 2-án, több helyszínen. A jelentkezési határidő 2020. augusztus 28. Az érdeklődők bővebb információt a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs villámpostacímen kaphatnak.

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
szerb nyelvi felzárkóztató képzés
szerb nyelv
Európa Kollégium
elsőéves egyetemisták

Most

12:29, Frissítve: 14:22

Huszonöt éves az Emmanuel kamarakórus

Fennállásának a 25. évfordulóját ünnepelte vasárnap este az Emmanuel kamarakórus. A nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban bemutatott koncerttel és vendégfellépőkkel tették emlékezetessé a jeles jubileumot.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.