Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Ismét Szerbia az erőszak ellen tüntetés Belgrádban

2023.06.03
18:23
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia az erőszak ellen elnevezéssel szerveztek ismét tüntetést Belgrádban, sajtóhírek szerint a forgalom egy időre megbénult.

Ez már az ötödik ilyen megmozdulás, amióta a Vladsilav Ribnikar Általános Iskolában és Mladenovacon is tömeggyilkosság történt. A tüntetés résztvevői a szerb parlament előtt gyülekeztek. A szervezők korábban arra kérték az embereket, hogy vigyenek virágot a tiltakozásra, amit a tervek szerint az elnökség épületénél hagynak. A tüntetők korábbi közleményükben egy sor követelést fogalmaztak meg a médiával, a valóságshow-kal és a törvények tiszteletben tartásával kapcsolatban. A bejelentések szerint a mostani tüntetés 21 óráig tart.

Szerbia az erőszak ellen

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.