Ugrás a tartalomra
Üres tanterem
Pannon RTV/Lukács Attila

Ismét sztrájkba lépnek jövő héttől a szerbiai tanügyi dolgozók

2018-12-06
14:20
2018-12-06
14:28
Forrás
Tanjug
Négy szakszervezet tagjai kérik, hogy folytassák a fizetési osztályokról és csoportokról szóló tárgyalásokat, valamint emeljék meg a béreket mintegy 15 százalékkal.

Emellett azt kérik, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat a külön kollektív szerződésről, amely jövő márciusban jár le. December 11-ére tüntetést jelentettek be a kormány épülete elé. Az oktatási szakszervezetek képviselői a jövő keddi tüntetés mellett rövidített, 30 perces órákat tartanak az iskolákban.

tanügyi dolgozók
sztrájk

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.