Ugrás a tartalomra

Ismét üzemel a Királyhalom-Ásotthalom határátkelő, de csak időszakosan

2020.11.02
12:59
2020.11.02
16:56
Forrás
police.hu
Hétfőn reggel már várta a Magyarországra igyekvőket az átlépő. A nyitás után szemmel láthatóan nem volt nagy a forgalom. A police.hu oldal szerint az átjáró korlátozott idősávban, de mindennap nyitva lesz.

A Királyhalom-Ásotthalom kis határátkelőnél hétfő reggel még nem volt sorakozás, nem várt senki arra, hogy átkeljen Magyarország felé, ugyanis hét órakor megnyílt az átlépő, igaz, korlátozott nyitvatartással. Ezek szerint délelőtt 7-től 10 óráig, délután pedig 4-től egészen 7 óráig üzemel.

A királyhalmi Kovács András feleségével reggel a házuk előtt nagy sebességgel elszáguldó autókra lettek figyelmesek. Majd a közösségi oldalakon olvasták az információt, hogy megnyitott a közelükben lévő határátkelőhely.

Kovács András, Királyhalom: „Láttam, hogy sokan mentek el. Úgyhogy gondoltam, hogy megnyílt. Volt egy valaki, aki átjárt és szólt, hogy megnyílt. Mondom: Hála Istennek! Ez nekünk jó lesz. Meg a többinek is. Mert így közel lesz átmenni. Nem kell a nagy határon három óra hosszát, vagy kettőt várni.”

Eddig csak három határátkelőn lehetett Magyarországra jutni. A Béreg-Hercegszántó és a Kelebia-Tompa átkelőn, valamint a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

A horgosi Harmath Hajnalka különösen örült a hírnek, mert férje Magyarországon dolgozik, szerinte így könnyebben meg tudja majd őt látogatni, hiszen embert próbáló a nagy határon való többórás várakozás.

„Nagyon örülök neki, hogy megnyitották ezt a határátkelőt. Bízom benne, hogy a többi kis határt is ugyanígy meg fogják nyitni és akkor az ingázók szempontjából is fontos lenne, mert aki ingázik az egész napját a határon tölti.”

A nemzetközi tranzitforgalom, a szerb-magyar határ Csongrád-Csanád megyei szakaszán továbbra is a röszkei autópálya-határátkelőhelyen keresztül haladhat.

Ásotthalom
Királyhalom
Királyhalom-Ásotthalom
magyar-szerb határ
határátkelő
megnyílt

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.