Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Ismét van ringató és játszóház a Petőfiben

2021.10.16
16:46
2021.10.16
18:00
Forrás
Pannon RTV
Jól halad az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ két hónappal ezelőtt megkezdett felújítása. Jövő őszre tervezik a megnyitót.
Pannon RTV/Juhász Géza

Eközben, hosszú kihagyás után, újraindult a Petőfi közkedvelt programja, a szombati ringató, és a játszóház is a Petőfi kistermében.

Pannon RTV/Juhász Géza

Mind a gyerekek, mind a szülők nagyon örülnek annak, hogy újraindultak a ringató és a játszóház foglalkozások.

Baji Natália, szülő, Újvidék: „Volt a tábor a Petőfiben, akkor voltunk először, és az öt nap alatt nagyon megszerette, és egyre jobban élvezte, most a lányom is jött, meg ő is.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A Ringató a kisgyermekeknek és szüleiknek szól, énekes, zenés program. A játszóházra a kicsit nagyobbakat várják.

Hanák Rigó Ildikó, foglalkozásvezető, Piros: „A játszóházat az alsós gyerekek számára képzeltük el, de jönnek itt öcsikék, hugicák akik még óvodások. Minden szombaton van egy játszóházi téma, amely egy ünnephez vagy évszakhoz kötött, szóval valami tematikus játszóház van, és különböző kézműves foglalkozások vannak, játszunk, énekelünk velük, nagyon sokszor szabad játék van.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Közben a Petőfi főépületén megkezdett munkálatok a tervezett tempóban haladnak. Jövő őszre valószínűleg új teret kapnak majd a művelődési központ programjai.

Ladisity Melinda, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ elnöke: „Az újvidéki és a környékbeli magyarság igenis megérdemli, hogy egy ilyen épülete legyen. Vagyunk annyian, hogy ki tudjuk ezt használni, és a jövő generációjának is átadni ezt az épületet, és hogy minél több szakcsoport, minél több rendezvény zajlódjon majd itt.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az épület felújítása és a járványügyi helyzet miatt jelenleg szünetel a Petőfi, Darányi-telepi társalgó programja, a néptánc csoportnak pedig más helyszínt kellett találni a próbákhoz, és a nagyobb rendezvények is elmaradtak. A felújítás végeztével ezek újra indulnak majd, sőt új programok beiktatását is tervezik.

Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ
Ringató
játszóház

Most

Népszerű