Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

IT4Business - Üzleti konferencia Palicson

2019.11.28
15:08
2019.11.28
19:04
Forrás
Pannon RTV
IT4Business konferenciát tartottak ma a Vigadóban. Az egynapos tanácskozáson négy szakelőadást hallhattak a résztvevők. A találkozó célja, hogy a vállalatokkal ismertessék a digitalizáció előnyeit.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az IT4Business konferencia szervezője a szabadkai itCluster, amely 24 tagból áll. Olyan cégeket tömörít, amelyek digitális termékek gyártásával és fejlesztésével foglalkoznak, de néhány szabadkai oktatási intézmény is soraik között vannak. Oliver Guganović, az itCluster menedzsere elmondta: „A tanácskozás célja, hogy közelebb hozza mindenkihez a vállalkozás digitális lehetőségeit és a digitális technológiákat. Azok részére is hasznosak az előadások, akik már használják ezeket, hogy megismerkedhessenek a legújabb törekvésekkel, és hogy az előadóktól halhassák, hogyan működnek ezek a világon és nálunk.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A kis- és nagyvállalkozások egyaránt sokat nyernek a digitalizáció bevezetésével - véli Kaszás Zoltán, a T-Systems vezérigazgatója. Informatikával rendelkezni nem üzleti előny, hanem szükségszerűség, aki lemarad ebben a hatékonyságban, az üzleti hátrányba kerül, emelte ki a szakember. Hangsúlyozta: „A digitalizációnak a legnagyobb hozadéka, hogy a vidéken élők esélyegyenlőségét meg tudja teremteni. Ugyanis a mobilhálózatoknak az elterjedésével mindegy, hogy hol vagyok, a főváros kellős közepén ülök, vagy kinn ülök a földem végén, ugyanolyan hatékonysággal tudok kapcsolódni a világhoz.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Szabadkán nemrég egy svéd cég kezdte meg munkáját. Bankok és vállalatok rendszer fejlesztésével és karbantartásával foglalkoznak. A tanácskozáson a cég alapítója arról beszélt, hogyan változtathatják meg a cégek döntéshozataluk módszerét, illetve hogyan fejleszthetik cégüket az információkat, illetve a matematikát felhasználva. Tobias Sahlin előadó elmondta: „Egyik kérdés, amelyen erőteljesen dolgozunk, és ami a nagy vállalatokban hiányzik, az az, hogy az alkalmazott, aki a feladaton dolgozik és meg kell azt oldania, hogy azok dönthetnek a megoldások módozatáról. Ezzel ez egy kihívás, egy lehetőség a fejlődésre és ezt jellegzetesen nehezen elérhető a nagy cégeknél.”

A tanácskozásra mintegy 200 informatikus és helyi cégek képviselői érkeztek a térségből.

IT4Business
Vígadó
IT
digitalizáció
Oliver Guganović
itCluster
Kaszás Zoltán
Tobias Sahlin

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.