Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Itthon, határtalanul! - Egy zöldebb Vajdaságért!

2022.11.26
11:55
2022.11.26
17:17
Forrás
Pannon RTV
A környezetvédelemről és a fenntartható életvitelről hallhattak előadásokat az érdeklődők az „Itthon, határtalanul!" elnevezésű konferencián.

Az eseményt a Vajdasági Ifjúsági Fórum tagjai szervezték, akiknek céljuk, hogy feltörekvő előadókon keresztül aktuális és közérdekű témákat dolgozzanak fel, a fiatalságot bevonva.

Törtei Anna céltudatosan érkezett a rendezvényre. Az előadásokból származó információkat saját életébe is be szeretné építeni. Fontosnak tartja, hogy a következő generációk számára zöldebb jövőt biztosítsunk.

„Fontosnak tartom a környezetvédelemét. Folyó mellett nőttem fel, magyarkanizsai származású vagyok és a Tisza partján nőttem fel. Fontosnak tartom, hogy óvjuk a környezetet, hogy fenn tudjuk tartani a következő generációknak, hogy megtapasztalhassák, hogy milyen szép és hogy tudjanak egészségesen jó környezetben élni."

A csantavéri EcoKarma szervezet már évek óta sikeresen tevékenykedik a faluban.

Cvrlja Nataša, a csantavéri EcoKarma szervezet tagja, előadó: „Az egyik taggal fogjuk előadni. A környezettudatosság útja az előadásunk címe. Arról fogunk beszélni, hogy mi milyen úton, milyen nehézségeken mentünk keresztül, hogy eljussunk idáig, ahol most vagyunk. Úgy érzem, hogy nagyon fontos a konferencia, hiszen az emberek nagyon sok információt tudnak kapni arról, hogy hogyan tudnánk a környezetünknek jobban megóvni."

Az idén első alkalommal szervezték meg a rendezvényt, ennek ellenére nagy érdeklődéssel érkeztek a fiatalok. A rendezvény szlogenje "Egy zöldebb Vajdaságért" elnevezést kapta.

Fejel Tóth Dániel, főszervező: „A VIFÓ Ifjúsági Konferencia átalakult és az idei évtől "Itthon, határtalanul!" konferenciaként fut tovább. Célunk ezzel a rendezvénnyel, hogy minden évben egy aktualitást, egy aktuális problémát fogjunk meg és ezért is esett a választás a környezetvédelemre, illetve azért is, mert legnagyobb rendezvényünkön, a Vajdasági Szabadegyetemen sokszor kaptuk azt a visszajelzést, hogy ez egy olyan téma lenne, ami érdekelné a fiatalokat."

A rendezvényen hat előadást hallhatott a közönség.

Itthon határhalanul
konferencia
környezetvédelem
előadás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű