Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Izzasztó matek kisérettségin vannak túl a nyolcadikosok

2022.06.28
12:52
2022.06.28
16:33
Forrás
Pannon RTV
Zökkenőmentesen fejeződött be a matematikai kisérettségi Szerbiában.

A nyolcadikosok záróvizsgájának második fordulójának, csakúgy mint tegnap 522 iskola adott otthont. Erre az intézkedésre azért volt szükség, hogy a hatóságok megfelelően fel tudjanak készülni egy esetleges bombafenyegetésre. A vizsga kilenc órakor kezdődött, és két órán át tartott.

Ma sem volt bombariadó az általános iskolások záróvizsgáján Szerbiában. A végzős diákoknak 20 feladatot kellett helyesen megoldaniuk, ahhoz hogy a matematika záróvizsgán a maximális pontot zsebelhessék be.

Sötét Nikolett, végzős, Kizur István Általános Iskola, Szabadka: „Nagyon nehéz volt. Pár feladatot, egy-kettőt nem oldottam meg, a többit megoldottam. Remélem jó lesz. A tegnapi anyanyelvi vizsga könnyebb volt, de abban sem vagyok túlságosan biztos, de szerintem jó lesz.”

A tikkasztó melegben nem könnyű matek feladatokat oldani. A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola tornatermében megállás nélkül működtek a ventilátorok, és mindenki számára biztosított volt palackokban a víz. Ennek ellenére nagy volt a hőség.

Nyilas Kornél, végzős, Kizur István Általános Iskola, Szabadka: „A mai matek vizsga nehéz és fárasztó volt. Három feladatot kihagytam hármat, nem tudtam hármat, de a többit igyekeztem és megcsináltam.”

A nyolcadikosokra szerdán a kombinált tesztek megoldása vár. A szabadkai Kávai Renáta jó végeredményre számít, bár véleménye szerint a matematika vizsgafeladatok nehezek voltak. A kombinált vizsgát is felkészülten várja.

Kávai Renáta, végzős, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Szabadka:
Majd meglátjuk, hogy milyen lesz. Remélem, hogy jó, mert azokból is elég erős voltam végig a tanévekben, úgyhogy reménykedem a legjobbakban.

A matematika tesztek helyes megoldása a szerb közmédia honlapján már megtekinthetőek.

Đurić Kiss Melinda, igazgató, Október 10. Általános Iskola, Szabadka: „A feladatlapokat egy úgynevezett szkennering-központban adjuk át és ott utána elektronikus úton nézik át. Azok a diákok pedig, akik az IOP-2-es program szerint oldják a felvételi vizsgákat, azoknak valamennyire más a tesztlapjuk. Azokat az iskolában javítják és a tanárok viszik be a rendszerbe.”

A szerdai kombinált tesztek öt tantárgy kérdéseit ölelik fel. A kisérettségi előzetes eredményeit július elsején, pénteken közlik a Moja srednja škola portálon. Ezen a napon ugyanitt már fellebbezni is lehet. A végső eredményeket július 5-én teszik közzé.

matematika
kisérettségi

Most

16:05, Frissítve: 16:12

Ma van a Fogamzásgátlás Világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.