Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Janković : négy hónap alatt akár egymillióan is megfertőződhetnek

2021.11.07
10:41
2021.11.07
16:08
Forrás
Szerbiai RTV
Ha a következő négy hónapban is ilyen ütemben terjed a koronavírus az országban, akkor egymillió új fertőzött is lehet ennyi idő alatt - nyilatkozta a szerb közmédiának dr. Radmilo Janković.
Szerbiai RTV

A Niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese arról is beszélt, hogy gondot okoz az Ivermectin nevű gyógyszer, amit elsősorban az állatgyógyászatban alkalmaznak. Az orvos szerint egyre többen próbálkoznak ezzel a gyógyszerrel, amikor elkapják a koronavírus-fertőzést. Ezek az emberek általában tagadják a koronavírus elleni védőoltás hatékonyságát is. Szakemberek szerint ez, az egyébként parazita-ellenes, leginkább állatok esetében alkalmazott orvosság nem gyógyítja a koronavírus-fertőzést.

„Az Ivermectin egy olyan gyógyszer, amely néhány hónapja került az érdeklődés középpontjába, tehát nem egy pár hetes történetről van szó. Voltak olyan páciensek, akik Ivermectint szedtek, orvosi javaslat nélkül. Az Ivermectin egy olyan gyógyszer, amelyről viták folynak a koronavírusos betegek kezelésében kifejtett hatásairól.”

Radmilo Janković
koronavírus
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.