Ugrás a tartalomra

Janković : négy hónap alatt akár egymillióan is megfertőződhetnek

2021.11.07
10:41
2021.11.07
16:08
Forrás
Szerbiai RTV
Ha a következő négy hónapban is ilyen ütemben terjed a koronavírus az országban, akkor egymillió új fertőzött is lehet ennyi idő alatt - nyilatkozta a szerb közmédiának dr. Radmilo Janković.

A Niši Klinikai Központ igazgatóhelyettese arról is beszélt, hogy gondot okoz az Ivermectin nevű gyógyszer, amit elsősorban az állatgyógyászatban alkalmaznak. Az orvos szerint egyre többen próbálkoznak ezzel a gyógyszerrel, amikor elkapják a koronavírus-fertőzést. Ezek az emberek általában tagadják a koronavírus elleni védőoltás hatékonyságát is. Szakemberek szerint ez, az egyébként parazita-ellenes, leginkább állatok esetében alkalmazott orvosság nem gyógyítja a koronavírus-fertőzést.

„Az Ivermectin egy olyan gyógyszer, amely néhány hónapja került az érdeklődés középpontjába, tehát nem egy pár hetes történetről van szó. Voltak olyan páciensek, akik Ivermectint szedtek, orvosi javaslat nélkül. Az Ivermectin egy olyan gyógyszer, amelyről viták folynak a koronavírusos betegek kezelésében kifejtett hatásairól.”

Radmilo Janković
koronavírus
koronavírus-járvány

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű