Ugrás a tartalomra
nurse
Pixabay/maxlkt

Bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának ápoló alapképzése Zomborban

2018-01-11
13:22
2018-01-11
13:48
Ki lehet próbálni a demonstrációs eszközöket.

Január 23-án nyílt napon mutatkozik be Zomborban a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának ápoló alapképzése a Magyar Polgári Kaszinóban. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Kaszinóban kialakított tantermek megtekintésére, ahol ki is lehet próbálni a demonstrációs eszközöket, például a vérvételhez, újraélesztéshez, intubációhoz szükséges eszközöket. Lehetőség lesz továbbá vércukor- és vérnyomásmérésre, vércsoport meghatározásra, testösszetétel vizsgálatra, betegmozgatásra, valamint egészséges szendvicseket is kóstolhatnak a vendégek.

alapképzés
ápoló

Most

20:54

Borús napok jönnek

Vasárnap borult lesz az ég, Szabadka területén havas eső is előfordulhat. A hőmérséklet csökken, a legmelegebb órákban 3 Celsius-fok, éjszaka pedig fagypont körüli hőmérséklet lesz.
20:12

Fegyvert foglalt le a koszovói rendőrség

Két pisztolyt, lőszert és két kést foglalt le a koszovói rendőrség egy Gračanica melletti faluban hat albán nemzetiségű személytől. Az előállítottaktól pénteken két fémrudat is elkoboztak.
20:00, Frissítve: 20:10

A perui tengerparton tartott misét Ferenc pápa

Peru északi részén, Trujillo tengerpartján tartott misét Ferenc pápa szombaton, és azzal vigasztalta a tavalyi áradásokban földönfutóvá vált lakosságot, hogy együtt az élet minden viharát túlélhetik.
19:42, Frissítve: 23:20

Véget ért a 40. Dakar-rali

Az autósoknál a spanyol Carlos Sainz, a motorosoknál az osztrák Matthias Walkner bizonyult a legjobbnak. Gyenes Emánuel a 23. lett, Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.