Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Járdát építenek a lelkes szülők a játszótér mellett Kispiacon

2020.09.21
14:44
2020.09.21
19:13
Forrás
Pannon RTV
Szülői kezdeményezésre 160 méternyi új járdát hoznak létre Kispiacon a játszótér mellett.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ennek kialakítására azért van szükség, mivel a kétirányú keskeny úton veszélyes a közlekedés a játszótérig a kisgyerekeknek és a babakocsis szülőknek egyaránt. A tervek szerint a héten már el is készül az új járda, így a gyerekek ezentúl biztonságosan közlekedhetnek a helyi játszótérig.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Nagyban folyik a munka a kispiaci játszótér mellett, ugyanis a lelkes apukák és anyukák összefogva, mintegy húszan betonozzák az új járdát. Az ötlet a helyi szülőktől származik, ugyanis elmondásuk szerint veszélyes volt az úton közlekedni a játszótérig a gyerekekkel és a babakocsikkal egyaránt.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Keiper Ildikó: „Tehergépjárművekkel is közlekednek, tehát kombájnokkal, traktorokkal, nem kis sebességgel és nem csak a kétirányú forgalomra kevés már ez az út, hanem bennünket szülőket, vagy a kerékpárosokat, tehát időseket is kiszorítják ugyebár, akik a forgalomban közlekednek. Úgyhogy szerintem ez hasznos lesz, szerintem nagyon sokan fogják majd használni és úgy gondolom, hogy a szülők örülni fognak neki, azok, akiknek gyermekeik vannak.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A helyi közösség önerőből, a vásárok alkalmával befolyt bérleti összegből biztosítja a betonhoz szükséges alapanyagot, míg a munka érdemi részét a helyi szülők végzik el – hangsúlyozta Szarapka Ede, a kispiaci helyi közösség elnöke: „Úgy gondoltuk, hogy ez a kezdeményezés nagyon helytálló, és hogy valóban jogosultak a gyerekek arra, hogy biztonságosan meg tudják közelíteni a játszóteret, amit mindig mondok, hogy folyamatosan tele van és erre nagyon büszkék vagyunk. Nagyon sok a gyerek, nagyon sok a szülő és nagyon élvezik a szép játszóterünket, amit én azt hiszem, hogy nagyon ritkaság, hogy egy ilyen szép és rendezett játszótér van.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Szarapka Ede hozzátette, a tervek szerint a héten már el is készül az új járda, így a gyerekek ezentúl biztonságosan közlekedhetnek a helyi játszótérig.

Kispiac
Szarapka Ede
járda
játszótér
összefogás
betonozás

Most

Népszerű