Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Járványhelyzet jogászi szemmel

2021.04.24
11:07
2021.04.24
16:47
Forrás
Pannon RTV
Három napos jogászkonferenciát tart a Vajdasági Magyar Jogász Egylet. Pénteken, a konferencia első napján a koronavírus miatt korábban bevezetett rendkívüli állapot témáját dolgozták fel. Az eseményt a Fruška gorán tartják.

A jogászkonferencián 15 jogász és joghallgató vesz részt. Dr. Apró Arnold a Zentai Közkórház belgyógyász onkológusa is az előadók között volt. Mint mondta, fontosnak tartja a rendkívüli állapot egészségügyi szempontból való megközelítését is: „Pont azt próbálom majd megvilágítani, hogy milyen következményei voltak a rendelkezéseknek egészségügyi, pszichikai szempontból, és mi lett a járvány következménye pszichoszomatikusan az embereknél.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A veszélyhelyzet jogi aspektusairól beszélt Szilágyi Miklós óbecsei ügyvéd az érdeklődőknek: „Nincs olyan eleme az életünknek, ami nem változott, ami nem lett valamilyen módon módosítva. Nem csinálhatjuk már azt, amit akartunk és ahogy akartunk és nem mehetünk oda, ahova akarunk és ahogy szeretnénk.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A 2016-ban alakult Vajdasági Magyar Jogász Egylet egyik legfőbb célja, hogy a vajdasági magyar jogászokat összefűzze - emelte ki Szakállas Zsolt, a Vajdasági Magyar Jogász Egylet titkára: „A mostani konferencia témája is elsősorban az adott helyzethez kapcsolódik. Mindannyian reménykedünk, hogy az oltás, tehát a vakcina jelenlétével kilábalunk ebből a pillanatnyi helyzetből, viszont továbbra is nagyon aktuális kérdés a világjárvány által okozott helyzetnek a jogi vetülete, és erről próbálunk egy új rálátást biztosítani a konferencia résztvevőinek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A járványügyi előírások miatt a jogászkonferencián korlátozott létszámban vehettek részt az érdeklődők, de az előadások a Vajdasági Magyar Jogász Egylet Facebook oldalán is követhetők.

Szedlár Erich, tag, Vajdasági Magyar Jogász Egylet: „Mindenképpen megnehezítette mivel minden tanácskozásunkon általában 70-80 személy is részt szokott venni, így most a járványügyi helyzetre való tekintettel korlátoztuk sajnos a létszámot. Így 15 résztvevő és még 5-6 vendégünk is lesz.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Az esemény vasárnap zárul.

Pannon RTV/Juhász Géza
járványhelyzet
jogász
Vajdasági Magyar Jogász Egylet

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.