Ugrás a tartalomra

A járványhelyzet komolyságát ecsetelte Zlatibor Lončar

2020.11.09
17:25
Forrás
Tanjug
Az egészségügyi tárca vezetője kijelentette, hogy a következő kórház, amely teljesen belép a covid-rendszerbe, a Pancsovai Közkórház lesz.

Az egészségügyi tárca vezetője szerint a koronavírus-járvány továbbra is a fővárost sújtja a leginkább. Belgrádban már csak alig 300 férőhely áll rendelkezésre a kórházakban, és a vizsgálatok száma növekszik a covid-rendelőkben.

A helyzet komolyságát azzal illusztrálta, hogy egy nap alatt a kórházi betegek több mint egy hónapra való oxigénkészletet fogyasztanak el. Naponta egy belgrádi kórház, amelyben koronavírussal fertőzött betegek vannak, öt tonna oxigént fogyaszt - hangsúlyozta Lončar.

A miniszter azt is elmondta, hogy a belgrádi betegeket hamarosan más szerbiai kórházakban is elhelyezik. Felszólította a polgárokat, hogy a következő tíz napban csökkentsék a személyes kontaktust, mert csak így lehet megállítani a vírus terjedését. El kell felejteni egy ideig a bulikat, az ünnepségeket, a születésnapokat, mert onnan van a legtöbb fertőzött ember - szögezte le a miniszter.

Zlatibor Lončar
járvány
koronavírus
Szerbia
Pancsovai Közkórház
Belgrád

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.