Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Járványhelyzet Vajdaságban

2020-08-08
17:07
2020-08-08
17:22
Forrás
Közlemény, 021.rs
Újvidéken összesen 252, a Szabadkai Közkórházban pedig 83 koronavírus-fertőzött pácienst kezelnek.

252 koronavírusos pácienst kezelnek Újvidéken. 226-ot a Vajdasági Klinikai Központban, míg 26-ot a péterváradi Katonakórházban. 17-en szorulnak mesterséges lélegeztetésre - áll a mai jelentésben. A legutóbbi kimutatás óta ez 18 ápolásra szoruló beteggel kevesebb. Az illetékesek továbbra is arra kérik a polgárokat, hogy tartsák be a járvány lassítása érdekében hozott megelőző intézkedéseket.

Stagnálni látszik a járványügyi helyzet Szabadkán. A helyi közkórház napi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 40 vizsgálatot végeztek el, ennek fele volt ellenőrzés, a 20 új, tünetekkel rendelkező páciens közül pedig hármat tartottak benn kórházi kezelésre. Hat pácienst hazaengedtek, ők otthon folytatják a gyógyulást. A Szabadkai Közkórház Covid-részlegein jelenleg összesen 83 beteget kezelnek, 6-an mesterséges lélegeztetésre szorulnak, az ő állapotuk kritikus. Újabb egészségügyi dolgozó esetében nem regisztrálták a kórt - áll a tájékoztatásban.

járványhelyzet
koronavírus
fertőzött
Újvidék
Szabadka
klinika
központ

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.