Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

A járványügyi helyzet miatt több könnyítésre is számíthatnak az egyetemisták

2020-09-22
14:47
2020-09-22
16:22
A tervek szerint október elsejétől indul a 2020/2021-es tanév a felsőoktatási intézményekben - mondta Halasi Szabolcs a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

A tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár hozzátette: minden felsőoktatási intézmény önállóan döntheti el, hogy milyen oktatási modult választ attól függően, hogy mennyi hallgatójuk van, illetve hogyan oszlik meg az elméleti és gyakorlati oktatás. A legtöbb egyetemi karon online tartják majd az elméleti előadásokat, a gyakorlatokon pedig részt kell venni, természetesen meghatározott számú csoportokban. Halasi Szabolcs hangsúlyozta, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel több könnyítés is lesz az egyetemisták számára.

Halasi Szabolcs, tartományi felsőoktatási segédtitkár: „A hallgatóknak lehetővé teszik a tandíj több részletben való befizetését, pont a Covid-helyzet miatt. Meghosszabbítják a jelentkezést a mesteri és a doktori képzésre. A mesterképzésnél két héttel tolják ki a jelentkezést, a doktori képzést pedig egy hónappal. Az abszolvens évet illetően is kérték a hallgatók, hogy legyen még egy évvel meghosszabbítva. Pont azért, hogy ne kelljen az újbóli beiratkozás miatt újbóli pénzügyi terhet viselniük.”

egyetem
felsőoktatás
járvány
koronavírus
Halasi Szabolcs

Most

13:58

Ana Brnabić ismertette az új kormány céljait

Ana Brnabić szerb kormányalakító ma délelőtt a parlamentben ismertetett expozéjában hangsúlyozta, hogy az új kabinet a politikai és a gazdasági folytonosság kormánya lesz. Hat célt emelt ki, ezek közül a polgárok egészségét nevezte a legfontosabbnak.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.