Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

A járványügyi helyzet miatt több könnyítésre is számíthatnak az egyetemisták

2020.09.22
14:47
2020.09.22
16:22
A tervek szerint október elsejétől indul a 2020/2021-es tanév a felsőoktatási intézményekben - mondta Halasi Szabolcs a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

A tartományi felsőoktatási és tudományos kutatási segédtitkár hozzátette: minden felsőoktatási intézmény önállóan döntheti el, hogy milyen oktatási modult választ attól függően, hogy mennyi hallgatójuk van, illetve hogyan oszlik meg az elméleti és gyakorlati oktatás. A legtöbb egyetemi karon online tartják majd az elméleti előadásokat, a gyakorlatokon pedig részt kell venni, természetesen meghatározott számú csoportokban. Halasi Szabolcs hangsúlyozta, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel több könnyítés is lesz az egyetemisták számára.

Halasi Szabolcs, tartományi felsőoktatási segédtitkár: „A hallgatóknak lehetővé teszik a tandíj több részletben való befizetését, pont a Covid-helyzet miatt. Meghosszabbítják a jelentkezést a mesteri és a doktori képzésre. A mesterképzésnél két héttel tolják ki a jelentkezést, a doktori képzést pedig egy hónappal. Az abszolvens évet illetően is kérték a hallgatók, hogy legyen még egy évvel meghosszabbítva. Pont azért, hogy ne kelljen az újbóli beiratkozás miatt újbóli pénzügyi terhet viselniük.”

egyetem
felsőoktatás
járvány
koronavírus
Halasi Szabolcs

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.