Ugrás a tartalomra
Pixabay

Járványügyi szakember: rágalom, hogy nem tudták, mit tesznek

2020-06-01
14:33
2020-06-01
14:40
Forrás
Szerbiai RTV
Az illetékesek a kezdetektől fogva tudták, mit tesznek a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - jelentette ki Branislav Tiodorović.

A járványügyi szakember hangsúlyozta, nem helytállóak azok a kijelentések, hogy fogalmuk sem volt a helyzet kezeléséről. Hozzátette, folyamatosan a nemzetközileg elfogadott szabályrendszer szerint dolgoztak, hogy megállítsák a vírus terjedését Szerbiában.

Mától életbe lépett egy újabb engedmény, mégpedig az, hogy nyílt területen engedélyezettek a gyülekezések ezer főig, míg zárt térben száz személyig. Tiodorović ennek kapcsán azt mondta, ezekben az esetekben továbbra is fontos a távolságtartás. Zárt térben továbbra is viseljünk maszkot, míg a kesztyű használata a piacokon, nagyobb vállalatokban javasolt. A rendszeres, alapos kézmosás most is kulcsfontosságú - tette hozzá.

Branislav Tiodorović
járványhelyzet
koronavírus
távolságtartás

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.