Ugrás a tartalomra
óvodai játéksarok
Pannon RTV

Játszósarkok érkeztek az újvidéki óvodákba

2018-02-07
14:40
2018-02-07
16:40
Forrás
Pannon RTV
A könyvekkel és játékokkal is ellátott magyar jellegű játszósarkok a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával juthattak el a város óvodáiba.

Az újvidéki Pitypang óvodában két magyar nyelvű csoport van. Az újonnan érkezett játszósarok nagymértékben elősegíti majd az anyanyelvápolást, a környezetismeret és a matematikát felölelő foglalkozások továbbfejlesztését – mondják az óvónők.

Erdélyi Violetta, óvónő, Pitypang Iskoláskor Előtti Intézmény, Újvidék: „Főleg a magyar könyvek, a magyar irodalom jelent számunkra nagyon nagy támogatást, segélyt, mivel itt Újvidéken kevés olyan gyermekirodalom van, amit napi szinten fel tudunk használni.”

óvodai játéksarok

A játszósarok didaktikai és szemléltető eszközöket, illetve játékokat is tartalmaz. Ladisity Melinda, tag, MNT: „Magyar nyelvű könyveket, játékokat tartalmaznak a csomagok, amelyek segítik majd a hagyományápolást, az anyanyelvápolást és megkönnyítik egy kicsit az óvó nénik munkáját a gyerekekkel. Természetesen célunk örömet is szerezni a gyerekeknek, hogy valami újat lássanak, újat kapjanak, és új dolgokkal tudjanak foglalkozni.”

Újvidéken nyolc óvodai csoportban foglalkoznak magyar nyelven a gyerekekkel. A játszósarok minden csoporthoz eljut – hangsúlyozta Kiss Gyula, a VMSZ újvidéki önkormányzati képviselője. „Nagyon kellettek ezek, mivel itt olyan eszközök is vannak, amelyeket Szerbiában nem tudunk beszerezni. Az óvónőknek és a gyermekekkel foglalkozó egészségügyi nővéreknek is nagyon nagy segítségük lesz ebből az adományból.”

óvodai játéksarok

Kiss Gyula kiemelte, hogy az óvodák támogatásával mostanra az oktatási rendszer minden szakaszát sikerült elérni, a jövőben pedig további támogatásokra is lehet számítani.

játszósarok
óvoda
Újvidék
MNT

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.