Ugrás a tartalomra
óvodai játéksarok
Pannon RTV/illusztráció

Játszósarkok érkeztek az újvidéki óvodákba

2018-02-07
14:40
2018-02-07
16:40
Forrás
Pannon RTV
A könyvekkel és játékokkal is ellátott magyar jellegű játszósarkok a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával juthattak el a város óvodáiba.

Az újvidéki Pitypang óvodában két magyar nyelvű csoport van. Az újonnan érkezett játszósarok nagymértékben elősegíti majd az anyanyelvápolást, a környezetismeret és a matematikát felölelő foglalkozások továbbfejlesztését – mondják az óvónők.

Erdélyi Violetta, óvónő, Pitypang Iskoláskor Előtti Intézmény, Újvidék: „Főleg a magyar könyvek, a magyar irodalom jelent számunkra nagyon nagy támogatást, segélyt, mivel itt Újvidéken kevés olyan gyermekirodalom van, amit napi szinten fel tudunk használni.”

óvodai játéksarok

A játszósarok didaktikai és szemléltető eszközöket, illetve játékokat is tartalmaz. Ladisity Melinda, tag, MNT: „Magyar nyelvű könyveket, játékokat tartalmaznak a csomagok, amelyek segítik majd a hagyományápolást, az anyanyelvápolást és megkönnyítik egy kicsit az óvó nénik munkáját a gyerekekkel. Természetesen célunk örömet is szerezni a gyerekeknek, hogy valami újat lássanak, újat kapjanak, és új dolgokkal tudjanak foglalkozni.”

Újvidéken nyolc óvodai csoportban foglalkoznak magyar nyelven a gyerekekkel. A játszósarok minden csoporthoz eljut – hangsúlyozta Kiss Gyula, a VMSZ újvidéki önkormányzati képviselője. „Nagyon kellettek ezek, mivel itt olyan eszközök is vannak, amelyeket Szerbiában nem tudunk beszerezni. Az óvónőknek és a gyermekekkel foglalkozó egészségügyi nővéreknek is nagyon nagy segítségük lesz ebből az adományból.”

óvodai játéksarok

Kiss Gyula kiemelte, hogy az óvodák támogatásával mostanra az oktatási rendszer minden szakaszát sikerült elérni, a jövőben pedig további támogatásokra is lehet számítani.

játszósarok
óvoda
Újvidék
MNT

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.