Ugrás a tartalomra
óvodai játéksarok
Pannon RTV

Játszósarkok érkeztek az újvidéki óvodákba

2018-02-07
14:40
2018-02-07
16:40
Forrás
Pannon RTV
A könyvekkel és játékokkal is ellátott magyar jellegű játszósarkok a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával juthattak el a város óvodáiba.

Az újvidéki Pitypang óvodában két magyar nyelvű csoport van. Az újonnan érkezett játszósarok nagymértékben elősegíti majd az anyanyelvápolást, a környezetismeret és a matematikát felölelő foglalkozások továbbfejlesztését – mondják az óvónők.

Erdélyi Violetta, óvónő, Pitypang Iskoláskor Előtti Intézmény, Újvidék: „Főleg a magyar könyvek, a magyar irodalom jelent számunkra nagyon nagy támogatást, segélyt, mivel itt Újvidéken kevés olyan gyermekirodalom van, amit napi szinten fel tudunk használni.”

óvodai játéksarok

A játszósarok didaktikai és szemléltető eszközöket, illetve játékokat is tartalmaz. Ladisity Melinda, tag, MNT: „Magyar nyelvű könyveket, játékokat tartalmaznak a csomagok, amelyek segítik majd a hagyományápolást, az anyanyelvápolást és megkönnyítik egy kicsit az óvó nénik munkáját a gyerekekkel. Természetesen célunk örömet is szerezni a gyerekeknek, hogy valami újat lássanak, újat kapjanak, és új dolgokkal tudjanak foglalkozni.”

Újvidéken nyolc óvodai csoportban foglalkoznak magyar nyelven a gyerekekkel. A játszósarok minden csoporthoz eljut – hangsúlyozta Kiss Gyula, a VMSZ újvidéki önkormányzati képviselője. „Nagyon kellettek ezek, mivel itt olyan eszközök is vannak, amelyeket Szerbiában nem tudunk beszerezni. Az óvónőknek és a gyermekekkel foglalkozó egészségügyi nővéreknek is nagyon nagy segítségük lesz ebből az adományból.”

óvodai játéksarok

Kiss Gyula kiemelte, hogy az óvodák támogatásával mostanra az oktatási rendszer minden szakaszát sikerült elérni, a jövőben pedig további támogatásokra is lehet számítani.

játszósarok
óvoda
Újvidék
MNT

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.