Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Javul a helyzet Szabadkán, rendkívül fontos az intézkedések betartása

2020-08-09
10:59
2020-08-09
15:04
Forrás
Szerbiai RTV
Javulóban van a járványügyi helyzet Szabadkán - nyilatkozta ma reggel a szerb közmédiának Gordana Krtinić járványügyi szakember.

Szavai szerint jelenleg 70 beteget kezelnek a Szabadkai Közkórház covid-részlegein, közülük 6-an szorulnak intenzív terápiás ellátásra. Mint mondta, a legtöbb beteg állapota stabil, ugyanakkor sokakat kezelnek súlyos tüdőgyulladással. Gordana Krtinić hozzátette, az elmúlt egy héten javult a járványügyi helyzet a városban, de továbbra is rendkívül fontos a korlátozó intézkedések betartása.

Dr. Gordana Krtinić, igazgatóhelyettes, Szabadkai Közkórház: „Az elmúlt 24 órában a kórház covid-részlegén, tehát a kórház tüdőgondozó covid-ambulanciájában 14 vizsgálatot végeztek el, ebből öt ellenőrzés volt, másik öt beteget pedig tegnap bent tartottak kórházi kezelésre. Amit fontos, hogy igen, az elmúlt hetekben három jelentős járványügyi tényező mutat javulást. Ez az újonnan felvett betegek száma, a PCR-teszttel igazolt páciensek száma és azoknak a betegeknek a száma, akik kórházi ellátásra szorulnak. Úgy véljük, hogy jelentős a javulás, azonban továbbra is az óvintézkedések maximális betartására van szükség.”

Szabadka
kórház
Gordana Krtinić
járvány
koronavírus
fertőzött
intenzív
intézkedés

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.