Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

„Javul a járványhelyzet, de messze vagyunk még a kollektív immunitástól”

2021.04.19
10:17
2021.04.19
10:24
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában már nem rendkívüli, hanem kedvezőtlen a járványhelyzet - ezt mondják a szakemberek.

Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja úgy magyarázta, hogy nem olyan rég még katasztrofális volt a helyzet, telítettek voltak a covid-részlegek, most azonban valamivel kevesebb a koronavírusos beteg. A kedvezőtlen járványhelyzet ugyanakkor nem jelenti azt, hogy elengedhetjük magukat - figyelmeztet. Az immunizáció kapcsán elmondta, hogy azokat is be akarják oltatni, akik olyan munkát végeznek, melynek során sok emberrel lépnek kapcsolatba.

Srđa Janković, immunológus, a szerbiai válságstáb tagja: „Akármennyire is elégedett vagyok, és hiába vagyunk mindannyian elégedettek és végül is büszkék, hogy az országunk olyan gyorsan képes immunizálni a lakosság nagy részét, és ezt meg tudták szervezni, mégis mondanom kell néhány figyelmeztető szót is. Messze vagyunk még attól, még a beoltottak aránya ellenére is, hogy elérjük a kollektív immunitás határát és elengedhessük magunkat bármilyen módon is.”

Srđa Janković
járvány
koronavírus

Most

19:14, Frissítve: 19:21

Olcsóbb lett a disznóhús

Néhány hét alatt közel 100 dinárt a csökkent a sertés élő súlyának kilogrammonkénti ára. Jelenleg mintegy 200 dinárt adnak kilogrammjáért, viszont az ár naponta ingadozik.
16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.