Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

„Javul a járványhelyzet, de messze vagyunk még a kollektív immunitástól”

2021.04.19
10:17
2021.04.19
10:24
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában már nem rendkívüli, hanem kedvezőtlen a járványhelyzet - ezt mondják a szakemberek.

Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja úgy magyarázta, hogy nem olyan rég még katasztrofális volt a helyzet, telítettek voltak a covid-részlegek, most azonban valamivel kevesebb a koronavírusos beteg. A kedvezőtlen járványhelyzet ugyanakkor nem jelenti azt, hogy elengedhetjük magukat - figyelmeztet. Az immunizáció kapcsán elmondta, hogy azokat is be akarják oltatni, akik olyan munkát végeznek, melynek során sok emberrel lépnek kapcsolatba.

Srđa Janković, immunológus, a szerbiai válságstáb tagja: „Akármennyire is elégedett vagyok, és hiába vagyunk mindannyian elégedettek és végül is büszkék, hogy az országunk olyan gyorsan képes immunizálni a lakosság nagy részét, és ezt meg tudták szervezni, mégis mondanom kell néhány figyelmeztető szót is. Messze vagyunk még attól, még a beoltottak aránya ellenére is, hogy elérjük a kollektív immunitás határát és elengedhessük magunkat bármilyen módon is.”

Srđa Janković
járvány
koronavírus

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.