Ugrás a tartalomra
Pixabay/Bellahu123

Javul a járványügyi helyzet

2022.04.09
11:03
Forrás
Tanjug
Ez már a koronavírus lecsengése - nyilatkozta dr. Predrag Kon járványügyi szakértő, a szerbiai válságstáb tagja a Tanjugnak.

Kon szerint örömteli, hogy majd egy héttel a választások után nem emelkedett a napi regisztrált fertőzésszám. Ez nyilvánvalóvá teszi, hogy a vírusnak mára már közel sincs olyan potenciálja, mint korábban, ugyanakkor a közelgő katolikus és ortodox húsvéti ünnepek miatt továbbra is figyelni kell a napi adatokat - tette hozzá Kon. Szavai szerint még mindig nem érdemes könnyelműen kezelni a koronavírust, mivel továbbra is négy számjegyű az újonnan regisztrált fertőzöttek száma naponta.

járványhelyzet
járványkezelés
Dr. Predrag Kon

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.