Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic/illusztráció

Javul a járványügyi helyzet Szerbiában

2021-01-17
17:45
2021-01-17
17:58
Forrás
covid19.rs, Szerbiai RTV
24 óra leforgása alatt 1317 új esetet jegyeztek a 7730 tesztelt személy közül, tehát a vizsgálaton átesettek kevesebb, mint 20 százaléka bizonyult pozitívnak.

20 páciens veszítette el a küzdelmet a kór ellen, ezzel a járvány kezdete óta elhunytak száma 3750-re emelkedett. A halálozási arány egy százalék körüli. A szerbiai kórházakban 5304 koronavírusos beteget kezelnek, közülük 199-nek az állapota kritikus, ők lélegeztetőgépre vannak kapcsolva. A járvány megjelenése óta már több mint 372 és fél ezer szerbiai polgár fertőződött meg, az elvégzett tesztek száma pedig a két és fél millióhoz közelít.

A szerbiai válságstáb egyébként az információk szerint kedd reggel ülhet össze ismét, hogy megvitassa az aktuális járványhelyzetet és a jelenlegi óvintézkedések esetleges enyhítéséről is dönthetnek a sajtóhírek szerint.

Továbbra is Belgrádban regisztrálják a legtöbb új koronavírus-fertőzöttet Szerbiában. A fővárosban ezúttal 405 új beteget szűrtek ki, a második Kragujevac 75, majd a harmadik Újvidék 37 új beteggel. A legtöbb városban egyébként 20 alatti az új fertőzöttszám, vajdasági település pedig Újvidéken kívül ezúttal nem került be a legtöbb új beteggel rendelkező 12 város közé. Összehasonlításképpen, volt olyan időszak, amikor a szerb fővárosban 2000 feletti esetszámot regisztráltak egy nap alatt.

járvány
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.