Ugrás a tartalomra
pixabay/sturmjaegertobi

Jégeső és vihar miatt adtak ki országos riasztást

2022.05.17
11:53
2022.05.17
15:29
Forrás
Szerbiai RTV
Zoran Babić, a szerbiai jégvédelmi központ vezetője szerint a jégelhárító állomások elegendő számú rakétával rendelkeznek.

Hidegfront érte el térségünket. Az előrejelzések szerint szerdán és csütörtökön enyhén borús, napos időben lesz részünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 21 fok között alakul. Pénteken azonban ismét jön egy melegfront. Napos, száraz idő várható. A hőmérő higanyszála akár 28 fokig is emelkedhet a délutáni órákban.

A jégkár elleni védekezés szezonja egy hónappal ezelőtt kezdődött. A korábbi években óriási volt a jégkár, az épületeken kívül a mezőgazdasági kultúrákban keletkezett a legnagyobb veszteség. Jelenleg minden jégvédelmi állomáson 9-14 rakéta van, mondta Babić.

A hatékonyság növelése érdekében megkezdődtek az automatizálási munkálatok és a tervek szerint az elkövetkező 5 évben minden szerbiai jégvédelmi állomáson be is fejezik.

Eddig mintegy 350 ilyen állomás létezik, és 900 működik lövészekkel. Nincs 100 százalékos védelem, amit a jégvédelmi központ tud nyújtani, az 50-70 százalékos, tette hozzá a szakember.

jégeső
vihar
riasztás

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.
15:21, Frissítve: 16:37

Szépül a Róka tanya - épül a Róka Fest

Végéhez ért az Etnolife Egyesület alkotótábora, ahol több mint 30 fiatal építette és szépítette a noszai Róka Tanya udvarát. A tábor A fiatalok követik a hagyományokat elnevezésű határon átívelő IPA Projekt része.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.