Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Jelentkezz tűzoltónak!

2022.03.25
13:42
2022.03.26
16:32
Forrás
Pannon RTV
Tűzoltó képzésre hirdetett meg pályázatot a Szerb Belügyminisztérium 300 fő számára. Az észak-bácskai körzetbe tíz jelentkezőt vesznek fel: négyet Szabadkán, hármat Bácskossuthfalván, kettőt Kishegyesen és egyet Topolyán.

Akik befejezik az alapképzést, legalább öt évig tűzoltóként kell dolgozniuk. A pályázatra a lakhelyen levő rendőrállomáson lehet átadni a jelentkezési dokumentációt április 6-áig – emelte ki Goran Ljubisavljević, a szabadkai tűzoltó- és mentőegység parancsnoka.

„A jelentkezőknek a következő feltételeknek kell eleget tenniük: szerb állampolgárok, akik legalább egy éve élnek az adott egység illetékességi területén, nem fiatalabbak 19 évnél és nem idősebbek 30-nál a pályázat lezárultáig, középiskolai végzettséggel rendelkeznek, továbbá nincs biztonsági akadálya a Belügyminisztériumban történő foglalkoztatásuknak. Rendelkezniük kell C kategóriás jogosítvánnyal, és az egészségügyi vizsgálaton is alkalmasnak bizonyultak. Jelentkezhetnek olyan személyek is, akiknek csak B-kategóriás jogosítványuk van, azzal, hogy a pályázat lezárulta után 18 hónappal meg kell szerezniük a C kategóriás jogosítványt is.”

tűzoltó
Szabadka

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.