Ugrás a tartalomra
Pixabay

Jelentősen csökkent az újonnan regisztrált koronavírusos betegek száma Szerbiában

2021-01-16
15:14
Forrás
covid19.rs
A 15 órai adatokból kiderült továbbá, hogy a kórházakban kezeltek száma is csökkent, az előző napihoz képest azonban több a lélegeztetőgépre kapcsolt beteg.

24 óra leforgása alatt 1393 új esetet jegyeztek a 9099 tesztelt személy közül, tehát a vizsgálaton átesettek nagyjából 15 százaléka bizonyult pozitívnak. További 22 páciens belehalt a kór szövődményeibe, ezzel a járvány kezdete óta elhunytak száma 3730-ra nőtt. A halálozási arány egy százalékos.

Országszerte 5362 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 201 állapota kritikus, őket mesterségesen lélegeztetik.

A járvány megjelenése óta már több mint 371 ezer szerbiai polgár fertőződött meg, az elvégzett tesztek száma pedig csaknem két és fél millió.

koronavírus
Szerbia
csökkenés
járvány

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.