Ugrás a tartalomra
autoiskola

Jelentősen drágul a jogosítvány megszerzése

2018-10-16
13:48
2018-10-16
13:55
Forrás
Szerbiai RTV
Október 25-től megdrágulhat Szerbiában a B-kategóriás jogosítvány megszerzésének folyamata - írja a Szerbiai RTV. Akár 30 százalékos drágulás is lehet.

Ennek az az oka, hogy a szabály szerint minden autósiskolának saját gyakorlópályával kell rendelkeznie, ez pedig akár 50 ezer eurós befektetést is jelenthet számukra - amennyiben nem rendelkeznek vele.

Jelenleg a B-kategória megszerzéséért 70 ezer dinárt kell fizetni. A szerbiai autósiskolák harmadának nincs saját gyakorlópályája, a közterületeket, közutakat használják erre a célra.

Szerbia
auttósiskola
jogostvány
drágul

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.