Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Jelentősen nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Törökbecse községben

2021.10.23
09:17
2021.10.23
09:23
Forrás
Pannon RTV
A bánáti községben csütörtökkel bezárólag 317 koronavírusos beteget jegyeztek. Júliusban két, szeptember elején 88 betegről lehetett tudni Törökbecse területén.

Mindemellett csökkent a védőoltás iránti érdeklődés is, ezért arra szólítják a lakosságot, hogy aki eddig még nem tette meg, éljen a védőoltás felvételének lehetőségével, hiszen kizárólag ilyen módon érhető el a nyájimmunitás.

Egyébként a bánáti községben eddig 7485-en vették fel a vakcina első dózisát, ebből 7222-en a második adagot is megkapták. A polgárok a harmadik, úgynevezett emlékeztető oltást is felvehetik, amit eddig 2512-en,  főként idősebb törökbecsei személy tett meg.

Mindazok, akik a védőoltás felvétele mellett döntenek, ezt a törökbecsei Egészségházban bejelentkezés nélkül, hétfőn, kedden, valamint pénteken reggel nyolc órától délig igényelhetik.

koronavírus
Törökbecse
fertőzöttek

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű