Ugrás a tartalomra
Pixabay/Skitterphoto

Jelentősen nőtt a mentális zavarral küzdők száma Szerbiában

2021.10.10
17:21
2021.10.10
17:51
Forrás
Szerbiai RTV
Október 10-e a lelki egészség világnapja. 1992 óta tartjuk számon. Ilyenkor a lelki zavarok megelőzésére, a mentális betegségekkel küzdők megfelelő kezelésére és életminőségük javítására igyekeznek felhívni a figyelmet.

Az elhúzódó koronahelyzet miatt több a depresszív eset, többen aggódnak, többen esnek pánikba. Az ilyen mentális esetek száma 30 százalékkal nőtt az utóbbi időben Szerbiában. Professzor dr. Vladimir Diligenski neuropszichiáter a Szerbiai RTV műsorában azt mondta, az egytől 10-ig terjedő skála közepén helyezkedik el Szerbia. Nálunk is sok a depressziós, aggodalommal teli ember, kortól függetlenül.

Minden negyedik ember a Földön mentális betegséggel küzd.

mentális zavar
depresszió

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.