Ugrás a tartalomra
Pixabay/Skitterphoto

Jelentősen nőtt a mentális zavarral küzdők száma Szerbiában

2021.10.10
17:21
2021.10.10
17:51
Forrás
Szerbiai RTV
Október 10-e a lelki egészség világnapja. 1992 óta tartjuk számon. Ilyenkor a lelki zavarok megelőzésére, a mentális betegségekkel küzdők megfelelő kezelésére és életminőségük javítására igyekeznek felhívni a figyelmet.

Az elhúzódó koronahelyzet miatt több a depresszív eset, többen aggódnak, többen esnek pánikba. Az ilyen mentális esetek száma 30 százalékkal nőtt az utóbbi időben Szerbiában. Professzor dr. Vladimir Diligenski neuropszichiáter a Szerbiai RTV műsorában azt mondta, az egytől 10-ig terjedő skála közepén helyezkedik el Szerbia. Nálunk is sok a depressziós, aggodalommal teli ember, kortól függetlenül.

Minden negyedik ember a Földön mentális betegséggel küzd.

mentális zavar
depresszió

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű