Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jelentse, ha SMS-ben személyes adatait kérték a nyugdíj kifizetéséhez!

2020.03.27
11:27
2020.03.27
11:35
Forrás
Közlemény
Az elmúlt napokban a polgárok egy csoportja hamis SMS-üzeneteket kapott a nyugdíj kifizetésével kapcsolatban – áll a szerbiai belügyminisztérium közleményében. Átverésről van szó - figyelmeztetnek.

Az üzenetben személyes adatokat, személyi számot, számlaszámot, PIN-kódot és egyéb hasonló adatokat kértek a nyugdíjasoktól. A rendőrség figyelmezteti a nyilvánosságot, hogy átverésről van szó, és felszólítja a polgárokat, hogy fokozott figyelemmel óvják személyes és üzleti adataikat.

A szerbiai belügyminisztérium felszólította az érintetteket, hogy jelentsék az esetet a csúcstechnológiai bűnözés visszaszorításával foglalkozó osztálynak a vtk@mup.gov.rs e-mail-címen vagy a Szerbiai Bankok Egyesületén keresztül.

sms
átverés
Szerbiai Belügyminisztérium

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.