Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Jelesre vizsgáztak a szerbiai szülészetek

2019.12.08
11:55
Forrás
Szerbiai BBC
A kismamák értékelték a klinikákat, és az átlag 3,61 lett.

A Bebac nevű portál készítette a felmérést, amelynek során több mint 12 ezer édesanyát kérdezett meg. A 3,61 jelest jelent, ez pedig szolid osztályzat – mondja a szerb népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter. Slavica Đukić Dejanović ugyan úgy véli, jobb lenne, ha a szerbiai anyák kitűnőre értékelnék a szülészeteket, de máris jobb a helyzet, mint néhány évvel korábban. A legelégedettebb kismamák Belgrádban élnek, azután következnek a vajdaságiak. A legrosszabb osztályzatot a dél- és kelet-szerbiai szülészetek kapták. A mostani felmérés alapján az ország legjobb szülészete a belgrádi Dr. Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központ.

szülészet
szülés
születés
kismama
baba
felmérés
Slavica Đukić Dejanović
osztályzat
Dr. Dragiša Mišović Klinikai Kórházi Központ

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 12:56

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.