Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A jelnyelv nemzetközi napja

2022.09.25
13:45
2022.09.25
16:15
Forrás
Pannon RTV
A siketek és nagyothallók nemzetközi hetét és a jelnyelv nemzetközi napját ünnepelték a Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesületében Szabadkán.

Az egyesület Szabadka mellett felöleli Kishegyes és Topolya községeket is. Az eseményen részt vett Jasmina Stevanović, Szabadka Város Társadalmi Tevékenységeinek titkára is. A szervezet tagjai egy kiállítással is készültek.

Ildiko Tot, alelnök, Siketek és Nagyothallók Községközi Egyesülete, Szabadka: „Ma van a siketek és nagyothallók nemzetközi napja, pontosabban hete, amelyet ünneplünk. Programmal is készültünk, pantomim előadással és kézműves kiállítással.”

jelnyelv
siketek és nagyothallók

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű